Dezastru în urma incendiului de la magistrala de gaze din Călimănești: patru persoane au murit și cinci au fost rănite VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul de la magistrala de gaze de la Călimănești are un bilanț tragic: patru persoane și-au pierdut viața (victimele au fost găsite carbonizate), iar alte 5 au fost rănite. Persoanele rănite au fost transportate, inițial, la Spitalul Municipal Adjud. De aici, ambulanțele i-au transportat la aeroportul din Bacău, de unde au fost preluați de elicoptere SMURD.

UPDATE 08:55 Concluziile finale ale ISU Vrancea arată că explozia urmată de incendiu a avut loc din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariției scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7.

UPDATE 08:40 Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a postat un anunț după tragedia din Vrancea.

"În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi. În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața 4 muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate. Ca ministru al Transporturilor am fost și sunt în permanentă legătură cu constructorul și autoritățile care au intervenit la locul tragediei".


O victimă, conștientă, de sex masculin, în vârstă de 61 de ani, cu arsuri pe o suprafață de 65% din corp, a fost preluată de echipajul SAJ cu medic și transportată la Aeroportul Bacău, unde a fost preluată de un elicopter SMURD, pentru transport la Spitalul Bagdasar Arseni din București. A doua victimă, conștientă, de sex masculin, în vârstă de 53 de ani, cu arsuri pe o suprafață de 40% din corp, a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic și transportată la Aeroportul Bacău, unde a fost preluată de elicopterul SMURD pentru transfer la Spitalul Floreasca București.”, a anunțat Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea.

Primele măsuri după izbucnirea incendiului la magistrala de gaze naturale din zona Călimănești: Societatea Națională Transgaz a anunțat că va opri alimentarea cu gaze naturale în orașele Focșani, Adjud și Odobești, până la stingerea incendiului.

După circa două ore de la activarea Planului roșu de intervenție, ISU Vrancea a anunțat că sunt 5 persoane rănite în urma incendiului de la magistrala de gaze de la Călimănești. Cei 5 răniși sunt angajați ai firmelor grupului UMB, care lucrează la Autostrada Moldova. De menționat că sunt date parțiale, numărul final de victime putând fi mai mare. Peroanele rănite au fost transportate la spital.

Polițiști rutieri și de ordine publică acționează pe Drumul Național 2 E 85 și arterele secundare, între Călimănești și Mărășești, pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui perimetru de siguranță, în urma producerii unui incendiu în apropiere de localitatea Călimănești.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite