„Noi votăm DNA! Free DNA!“: Noi proteste anunţate în Bucureşti, după demiterea procurorului Papici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Lucian Papici FOTO Mediafax
Procurorul Lucian Papici FOTO Mediafax

Mai multe evenimente create pe reţelele de socializare anunţă organizarea de noi proteste duminică, 6 octombrie, faţă de revocarea procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru, din funcţiile de şef, respectiv adjunct ai Secţiei I din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit anunţurilor, duminică, începând cu ora 17.00, va avea loc un miting în faţa sediului DNA, urmat de un protest la adresa „imixtiunii politicului în Justiţie“, de la ora 18.00, în Piaţa Universităţii.

Apelul lansat pe Facebook pentru participarea la mitingul din faţa sediului DNA denunţă „revocarea nemotivată a delegării procurorilor Papici şi Alexandru de la conducerea Secţiei I la doar opt zile după ce fuseseră delegaţi şi în contextul finalizării unui dosar în care este inculpat un membru important al Guvernului“.

„E momentul să ne arătăm solidaritatea cu procurorii DNA şi să apărăm funcţionarea liberă a Justiţiei. Te aşteptăm să strigăm din nou împreună: «Noi votăm DNA!», «Free DNA!»“, se arată în apelul lansat pe Facebook.

De asemenea, în mediul online a fost creată şi o petiţie prin care se cere Consiliului Superior al Magistraturii sancţionarea procurorului general al României, Tiberiu Niţu.

„Scopul înlăturării procurorilor cu rezultate remarcabile este subordonarea DNA, descurajarea procurorilor competenţi, îndemnul la inactivitate. (...) De asemenea, solicităm sancţionarea procurorului general Tiberiu Niţu pentru nerespectarea Regulamentului care îi impunea consultarea şefului DNA înainte de întreruperea delegărilor şi numirea altora pe funcţiile de conducere de la Secţia I a DNA, tot prin delegare“, se mai arată în textul petiţiei care a fost semnată de aproximativ 800 de persoane.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a decis, miercuri, încetarea delegării procurorului Lucian Papici, şef al Secţiei I din DNA, şi a adjunctului acestuia, Mariana Alexandru, în locul lor fiind delegaţi procurorii Iuliana Bendeac, ca şef de secţie, şi Viorel Cerbu, ca adjunct.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite