Mesajul SRI de 8 Martie, viral pe internet: „Cele mai bune filaje nu ne aparțin”. Ce au transmis alte instituții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O postare a Serviciului Român de Informații (SRI), publicată de 8 martie, a devenit virală pe rețelele de socializare stârnind un val de reacții în rândul internauților. Mesaje de felicitare de Ziua Internațională a Femeii au fost transmise și de alte instituții ale statului.

Mesajul SRI de 8 Martie Foto: Facebook SRI
Mesajul SRI de 8 Martie Foto: Facebook SRI

Mesajul SRI „Cele mai bune filaje nu ne aparțin”, alături de o schiță a unui personaj feminin, ce are fața ușor acoperită de o pălărie, asemeni femeilor spion din filme celebre, a adunat în circa cinci ore de la postare peste 11 mii de reacții și 2,5 mii de distribuiri.

Peste 400 de persoane au apreciat urarea SRI și în comentarii. Unii internauți au acuzat însă că mesajul este „sexist”. 

Alți internauți au fost însă amuzați de aluzia mesajului, afirmând că îl consideră „adevărat” și transmițând la rândul lor felicitări cu ocazia Zilei Femeii. 

Cum a ales MAI să felicite femeile

Cu ocazia acestei zile, mesaje de felicitare a transmis și Ministerul Afacerilor Interne, care a publicat în urmă cu 18 ore un videoclip apreciat de peste 13.000 de persoane, în care sunt prezentate mai multe femei angajate în diverse structuri ale instituției, pe fundal răsunând melodia „Ești frumoasă”, a Lidiei Buble.

Ești frumoasă așa cum ești, Ca o Zână din povesti, Crede-n tine ești PERFECTĂ Frumusețea se reflectă” LA MULȚI ANI TUTUROR!”, a scris MAI.

De altfel MAI a transmis live și un moment artistic organizat într-un aeroport, în care fanfara a interpretat câteva melodii, preț de aproape 20 de minute, în timp ce mai multe persoane s-au adunat să privească, să filmeze, sau să danseze. Aceasta în timp ce angajații MAI au împărțit lalele doamnelor și domnișoarelor din mulțime.

Similar, și Jandarmeria Română a publicat un videoclip, însoțit de mesajul „În fiecare zi, meritați să pășiți pe covorul roșu!”. Mesajul fiind inspirat de acțiunea care se desfășoară în imagini, în care jandarmii sunt văzuți cum întind un covor roșu, și invită femei de toate vârstele să meargă pe el, iar în momentul în care ajung în celărlalt capăt, sunt felicitate și primesc câte o floare. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a ales să transmită un mesaj de felicitare scris, însoțit de o poză în care un pompier ce ține la spate o floare, stă în fața unei tinere voluntare SMURD.

„Astăzi este ziua în care celebrăm sensibilitatea, gingășia, dar și puterea de care dau dovadă femeile din viața noastră. În fiecare zi, ele ne oferă dragoste, speranță și bucurie. La mulți ani vouă, celor care abordați viața cu pasiune și contribuiți la frumusețea existenței noastre!”, a scris IGSU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite