Mărturii cutremurătoare despre fata de 16 ani, intoxicată cu un drog periculos: „Ne-a distrus! O singură greșeală a făcut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinții fetei de 16 din București, care a murit în casa prietenului ei din Piațra Neamț, sunt sfâșiați de durere. Adolescenta era singurul copil al familiei, iar tatăl său o descrie ca fiind o elevă eminentă. Acesta a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre fiica sa.

Poliția din Neamț a deschis o anchetă în acest caz FOTO Arhivă Adevărul
Poliția din Neamț a deschis o anchetă în acest caz FOTO Arhivă Adevărul

Deși era un copil eminent, adolescenta a căzut în plasa unui tânăr, lucru care i-a adus sfârșitul fulgerător. Tatăl său a povestit pentru Observatornews cum l-ar fi cunoscut pe băiatul din Piatra Neamț. "Ea s-a întâlnit cu băiatul ăsta, se cunoștea cu el de pe Snapchat. A luat-o de la gară și nu știu ce au făcut. Au plecat. Unde s-au dus... în oraș, ei știu. 

Ne-a distrus familia, ne-a distrus tot. Singurul copil... era premiantă. Daca vă trimit o poză cu biblioteca copilului... era geniu. Ne-a rupt în bucăți. Nu a făcut niciodată probleme copilul ăsta, deci niciodată. O singură greșeală a făcut. Astăzi. A fost fatală".

De asemenea, acesta crede că fetei nu i s-a acordat primul ajutor în timp util. Cel mai probabil, spune bărbatul, băiatul s-ar fi speriat când a văzut-o pe fată plină de sânge şi nu a sunat imediat la 112. Când au ajuns, într-un final, medicii, adolescenta nu a mai putut fi salvată. Se ia în calcul şi faptul că fata a întreţinut relaţii sexuale, motiv pentru care părinții au anunțat că vor depuse plângere penală și pentru viol.

Tânărul a așteptat-o la gară

Adolescenta din București mersese zilele trecute la Piatra-Neamţ pentru un concurs şcolar la care participau peste 200 de elevi din mai multe zone ale țării. Ea nu s-a prezentat la concurs, iar luni a decedat după o hemoragie genitală care a survenit în casa amicului din Neamţ. La necropsie, legiştii au descoperit droguri în sânge. 

Se pare că este vorba despre Crystal, un drog sintetic obținut dintr-un amestec ciudat de „chimicale”, în laboratoare clandestine din țări din Europa de Est.

Pentru obținerea „cristalului” se folosește metamfetamină amestecată cu diverse subtanțe.

 În raportul medicilor legişti a fost trecută drept cauză a morţii o ruptură vaginală, plus o intoxicaţie cu metacatinonă (efedronă, 2-metilamino-1-fenilpropan-1-onă), care are efecte similare celor produse de consumul de cocaină.

Trei suspecți au fost arestați

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 30/31 iulie 2023, anchetatorii luând în calcul mai multe ipoteze. Una dintre ele este că fata a fost drogată, a avut loc un act sexual, iar în timpul acestuia sau după a survenit o hemoragie genitală.

Între timp, odată ce s-au descoperit drogul în sânge, ancheta a fost preluată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Neamţ.

Între timp, magistrații Tribunalului Neamț au decis arestarea a trei suspecți în cazul tinerei. Este vorba de Alexandru Gabriel Mihuț, Mateo Leonardo Gabor și David Andrei Pascal. Aceștia sunt acuzați de deținere și distribuire de droguri de mare risc. Decizia nu este definitivă. Shara, o tânără în vârstă de 16 ani a murit în condiții suspecte la domiciliul lui Mateo, un tânăr de 19 ani, de loc din comuna Dumbrava Roşie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite