Jigniri live pe Facebook, la adresa polițiștilor de frontieră. „Nimeni nu pune mâna pe permisul englez” VIDEO

0
Publicat:

Imagini șocante, apărute în mediul online, care îl au drept protagonist pe un șofer român, venit din Anglia. Supărat de mama focului că polițiștii de frontieră au depășit sfertul academic la controlul de la vamă, bărbatul le adresează injurii greu de reprodus. Toate transmise live pe Facebook.

Șoferul s-a enervat când i-au fost cerute actele FOTO Shutterstock
Șoferul s-a enervat când i-au fost cerute actele FOTO Shutterstock

Imaginile au fost filmate la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, unde bărbatul a refuzat să se supună controalelor de rutină ale oamenilor legii. El s-a considerat „maltratat” pentru faptul că aceștia i-au cerut permisul de conducere. Imaginile au fost făcute publice și pe pagina oficială a Sindicatului Europol.

După ce a stat o perioadă ”pe Anglea”, acest cetățean se simte ”maltratat” pentru că trebuie să aștepte în mod civilizat la controlul de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I. Chiar dacă nu are cunoștințe minime despre modul de efectuare a formalităților de intrare în țară, acesta arată într-o transmisie ”live” pe facebook că trebuie să știe toată lumea că nimeni din întreaga Europă nu poate pune mâna pe permisul său de conducere.”, au scris reprezentanții Europol.

Supărat că permisul i-a fost verificat

Nimeni în Europa nu pune mâna pe permisul englez, afirmă șoferul, în videoclip.

Printre înjurături, el susține și că în Anglia polițiștii nu ar avea competența de a verifica permisul de conducere. De asemenea, el se consideră oricum mai presus de lege. Susține inclusiv că ar face parte din corpul diplomatic și că își permite să facă orice poftește.

N-o să verifice până poimâine (...) Am trecut vama, pe aici, beat!, mai susține el, cu mare mândrie în glas.

Pe lângă faptul că-i jignește într-un mod greu de reprodus pe colegii noștri care efectuează controlul, acesta consideră că dacă este ”cetățean român cu domiciliul în Marea Britanie” are mai multe drepturi sau are prioritate la intrarea în țară.

Probabil că prin atitudinea acestuia de bombardier cu mașină cu volan pe dreapta făcând "live" pe facebook, vrea să arate urmăritorilor acestuia că a revenit în țară, însă comentariile internauților la adresa lui sunt pe măsură.

Nu știm dacă prin țările din Europa i se întinde covorul roșu la frontieră sau dacă îl așteaptă regele Charles în mod personal la intrarea în Marea Britanie, dar știm că la intrarea în România trebuie să se supună controlului de frontieră și să aibă o atitudine civilizată.

Cu siguranță acesta nu reprezintă opinia și atitudinea cetățenilor români stabiliți în străinătate și este mai degrabă un mod de a spune: așa nu.”, au mai transmis sindicaliștii.

Atitudinea de bombardier, taxată dur de polițiști

Polițiștii români au avut grijă să îl pună la punct pe cetățeanul scandalagiu. Atitudinea sa a fost taxată aspru, în baza Legii nr. 61/1991 pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.

Bărbatul are acum de plătit o amendă contravențională în valoare de 800 de lei.

De asemenea, membrii Sindicatului Europol au precizat că vor formula o sesizare către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, având în vedere afirmațiile denigratoare ale șoferului la adresa polițiștilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite