Șoferul danez care a refuzat să oprească la frontieră, arestat preventiv. Bărbatul era sub influența drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii au dispus arestarea preventivă a cetățeanului danez care a rupt bariera, refuzând să oprească la trecerea frontierei. Bărbatul era sub influența substanţelor psihoactive și transporta droguri de risc și de mare risc. 

Șoferul a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile FOTO Poliția de Frontieră
Șoferul a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile FOTO Poliția de Frontieră

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile pentru un cetățean danez care a zburat prin bariera de la frontieră, refuzând să oprească. 

Potrivit autorităților, bărbatul era sub influența substanțelor halucinogene și transporta droguri de risc și de mare risc. 

La data de 27.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cetățean danez, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc şi mare risc, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, distrugere și conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive”, iar „în cauză, s-a reținut faptul că, la data de 26.01.2023, în timpul controlului efectuat la P.T.F Porţile de Fier II, Colonia Porţile de Fier II cu ocazia trecerii frontierei de stat în România, inculpatul a pornit în tromba și a trecut prin bariera aferentă liniei a doua de control pe care a distrus-o, după ce asupra sa au fost identificate substanţe a căror introducere pe teritoriul României este interzisă”, au transmis autoritățile. 

Potrivit sursei citate, „inculpatul a fost urmărit de polițiștii de frontieră și a fost în cele din urmă blocat în trafic pe raza localităţii Şimian de poliţiști din cadrul I.P.J Mehedinţi”, iar „cu ocazia testării inculpatului cu aparatul DrugTest de către poliţiști din cadrul Biroului Rutier acesta a fost depistat pozitiv la cocaină”.

De asemenea, „în urma controlului autoturismului condus de inculpat au fost identificate 165 comprimate care conţin ca substanţă activă Alprazolam și 697 comprimate care conţin ca substanţă activă Oxicodonă”.

A trecut glonț prin bariera de vamă de la intrare în România

Un cetăţean danez de origine siriană a trecut glonț prin bariera de vamă de la intrare în România, fără să oprească la punctul de control de la Porţile de Fier 2 din județul Mehedinți.

Bărbatul a fost prins într-o localitate aflată la 23 de kilometri distanță după ce polițiștii i-au blocat mașina. 

Oamenii legii au fost nevoiţi să spargă geamul pentru a-l scoate pe șofer şi a-l legitima.  Bărbatul de 44 de ani se afla sub sub influenţa drogurilor, și avea și în maşină substanţe interzise. El a fost încătușat și predat polițiștilor de frontieră.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri