Închisoare pentru angajaţii cu atribuţii în siguranţa transportului care se sustrag de la stabilirea alcoolemiei

0
Publicat:

Camera Deputaților a adoptat decizional un proiect de lege care pedepseşte cu închisoarea angajaţii cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată care se sustrag de la testarea privind alcoolul sau drogurile. 

Inițiativa incriminează refuzul testării FOTO Inquam Photos
Inițiativa incriminează refuzul testării FOTO Inquam Photos

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, ca for decizional, un proiect de lege care pedepseşte cu închisoarea angajaţii cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată care se sustrag de la stabilirea alcoolemiei sau a prezenţei unor substanţe psihoactive, potrivit Agerpres.

Proiectul de lege, adoptat în unanimitate (270 de voturi), are ca obiect de reglementare completarea art. 331 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, în sensul incriminării refuzului ori sustragerii angajaţilor cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive.

„Refuzul ori sustragerea angajaţilor cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, prevede inițiativa legislativă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite