Încă o licitaţie eşuată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de fiicele lui Voiculescu la Sanagra SA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi a treia încercare a Fiscului de a vinde participaţiile fiicelor lui Dan Voiculescu la compania Sanagra SA a eşuat. Iar asta pentru că nimeni nu s-a înscris la licitaţia organizată vineri la Târgu-Mureş, deşi preţul de pornire era redus la jumătate, au declarat pentru „Adevărul“ surse din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

În termen de 30 de zile, ANAF trebuie să publice anunţul privind organizarea unei noi licitaţii, cea de-a patra, pentru vânzarea acţiunilor pe care Corina şi Camelia Voiculescu le deţineau la Sanagra. La următoarea licitaţie, preţul de pornire va fi tot de 50% din preţul de evaluare, impus ca preţ de pornire în prima licitaţie. 

Asupra acţiunilor pe care fiicele lui Dan Voiculescu le deţineau la Sanagra SA a fost pus sechestru în dosarul ICA, în încercarea de a recupera o parte din prejudiciul estimat la 60 de milioane de euro. 

Prima licitaţie pentru vânzarea acţiunilor deţinute de Camelia şi Corina Voiculescu la Sanagra a fost programată pentru 19 noiembrie, însă nimeni nu s-a arătat interesat de aceste active. La fel s-a întâmplat şi la licitaţia din 17 decembrie, şi la cea din 15 ianuarie. 

Pentru vineri, 15 ianuarie, erau programate două licitaţii, la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Mureş, din Târgu Mureş, însă acestea nu au mai avut loc pentru că nu s-a înscris nimeni.  

Una dintre licitaţii viza vânzarea celor 351 de acţiuni pe care Corina Voiculescu le deţine la Sanagra din Sîntana de Mureş, cu un preţ de pornire de 839.417 lei, redus de la 1,678 milioane de lei (redus cu 50% faţă de preţul de pornire din prima licitaţie, respectiv preţul de evaluare). Cealaltă licitaţie viza vânzarea celor 306 acţiuni pe care Camelia Voiculescu le deţine la aceeaşi companie din judeţul Mureş, cu un preţ de pornire de preţul de pornire fiind de 731.799 de lei (de asemenea, la jumătate).

La începutul lunii octombrie, ANAF anunţa că va organiza, la 26 octombrie, două licitaţii publice (la aceeaşi oră şi în acelaşi loc) pentru vânzarea unui număr de acţiuni pe care fiicele lui Voiculesc, le deţineau la compania SC Sanagra SA din judeţul Mureş. Aceasta ar fi fost cea de-a doua licitaţie pe care Fiscul o organizează pentru vânzarea bunurilor familiei Voiculescu. Numai că, după numai câteva zile, Fiscul a decis să anuleze organizarea acestor licitaţii, urmând ca ele să aibă loc în judeţul Mureş, unde este sediul companiei, şi nu la Bucureşti, unde este domiciliul debitoarelor - surorile Voiculescu. 

Reprezentanţii ANAF au declarat atunci, pentru „Adevărul“, că decizia a fost luată având în vedere o chestiune de procedură, licitaţia urmând să se organizeze la Târgu-Mureş, judeţul Mureş, şi nu în Bucureşti, cum se stabilise iniţial, pentru că se va ţine cont de adresa sediului Sanagra SA, ale cărei acţiuni urmează să fie licitate, şi nu de adresa de domiciliu a debitoarelor. 

Societatea Sanagra, înfiinţată în anul 1999, are ca obiect de activitate „creşterea bovinelor de lapte“, potrivit datelor de pe portalul Ministerului Finanţelor. Sanagra, care este principalul furnizor de lapte al companiei Sanlacta, a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 7,14 milioane de lei şi o pierdere de 4,85 milioane de lei. La sfârşitul lui 2014, societatea avea 54 de salariaţi şi datorii de 5,36 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite