Fiscul scoate din nou la licitaţie acţiunile deţinute de fiicele lui Dan Voiculescu la Sanagra SA. Preţul este redus la jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează pe 15 ianuarie două noi licitaţii pentru vânzarea participaţiilor pe care fiicele lui Dan Voiculescu, Corina şi Camelia, le deţineau la compania Sanagra SA din judeţul Mureş şi asupra cărora s-a impus sechestru în dosarul ICA. Pentru că este a treia încercare de vânzare, după alte două eşuate, preţul de pornire pentru active este redus la jumătate faţă de cel de evaluare.

Asupra acţiunilor pe care fiicele lui Dan Voiculescu le deţineau la Sanagra SA a fost pus sechestru în dosarul ICA, în încercarea de a recupera o parte din prejudiciul estimat la 60 de milioane de euro.

Precedentele licitaţii de vânzare a acţiunilor deţinute de Corina şi Camelia Voiculescu la Sanagra SA au fost programate pentru 19 noiembrie, respectiv 17 decembrie, însă nicio persoană fizică sau juridică nu a depus documentaţia necesară pentru înscriere. 

Astfel, potrivit unui anunţ postat pe portalul ANAF, la 15 ianuarie, ora 11.00, la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mureş din Târgu-Mureş, se vor organiza două licitaţii. Una dintre ele vizează vânzarea a 351 de acţiuni deţinute la Sanagra de Corina Mirela Voiculescu, preţul de pornire fiind de 839.417 lei, redus de la 1,678 milioane de lei (redus cu 50% faţă de preţul de pornire din prima licitaţie, respectiv preţul de evaluare). Cealaltă licitaţie vizează vânzarea a 306 acţiuni deţinute la Sanagra de Camelia Rodica Voiculescu, preţul de pornire fiind de 731.799 de lei (de asemenea, la jumătate). 

„Preţurile de pornire pentru bunurile mobile reprezintă 50% din preţul de evaluare (şedinţa III de licitaţie) şi nu conţin TVA. Bunurile nu sunt grevate de sarcini“, se arată în anunţul ANAF. 

La începutul lunii octombrie, ANAF anunţa că va organiza, la 26 octombrie, două licitaţii publice (la aceeaşi oră şi în acelaşi loc) pentru vânzarea unui număr de acţiuni pe care fiicele lui Voiculesc, le deţineau la compania SC Sanagra SA din judeţul Mureş. Aceasta ar fi fost cea de-a doua licitaţie pe care Fiscul o organizează pentru vânzarea bunurilor familiei Voiculescu. Numai că, după numai câteva zile, Fiscul a decis să anuleze organizarea acestor licitaţii, urmând ca ele să aibă loc în judeţul Mureş, unde este sediul companiei, şi nu la Bucureşti, unde este domiciliul debitoarelor - surorile Voiculescu. 

Reprezentanţii ANAF au declarat atunci, pentru „Adevărul“, că decizia a fost luată având în vedere o chestiune de procedură, licitaţia urmând să se organizeze la Târgu-Mureş, judeţul Mureş, şi nu în Bucureşti, cum se stabilise iniţial, pentru că se va ţine cont de adresa sediului Sanagra SA, ale cărei acţiuni urmează să fie licitate, şi nu de adresa de domiciliu a debitoarelor. 

Societatea Sanagra, înfiinţată în anul 1999, are ca obiect de activitate „creşterea bovinelor de lapte“, potrivit datelor de pe portalul Ministerului Finanţelor. Sanagra, care este principalul furnizor de lapte al companiei Sanlacta, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,14 milioane de lei şi o pierdere de 4,85 milioane de lei. La sfârşitul lui 2014, societatea avea 54 de salariaţi şi datorii de 5,36 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite