Huawei, refuzată oficial de Guvernul României pentru a participa la dezvoltarea infrastructurii 5G

0
Publicat:

Compania chineză Huawei a fost refuzată de Guvernul României să participe la dezvoltarea infrastructurii 5G, iar decizia a și fost publicată în Monitorul Oficial.

FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

„Se respinge solicitarea pentru obţinerea autorizării privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G, formulată de Technologies S.R.L., Huawei International Co. Limited, Huawei Technologies Kft şi Technologies Co., Ltd. în temeiul Legii nr. 163/2021 privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării rețelelor 5G, ca urmare a evaluărilor realizate de către instituţiile cu responsabilități în domeniu, din perspectiva riscurilor, amenințărilor şi vulnerabilităților la adresa securității naţionale şi apărării țării şi prin raportare la obligațiile asumate de statul român în cadrul cooperării la nivelul organizațiilor internaţionale din care România face parte, al Uniunii Europene şi al parteneriatelor strategice bilaterale”, se arată în decizie.

Decizia de a respinge accesul companiei chineze la rețeaua 5G a fost dată în condițiile în care România are din 2021 o lege special creată pentru a ține la distanță companiile chineze, din cauza suspiciunilor majore privind implicarea statului comunist chinez în activități de spionaj tehnologic.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite