Nvidia identifică Huawei ca principal competitor pentru prima dată în istorie

0
Publicat:

Nvidia a identificat pentru prima dată Huawei ca fiind un concurent de top în mai multe categorii, inclusiv în ceea ce privește cipurile de inteligență artificială, într-un document depus miercuri târziu la Securities and Exchange Commission.

foto logo Nvidia
Nvidia identifică Huawei ca principal competitor pentru prima dată în istorie

Compania cu sediul în Santa Clara, California, a declarat că firma chineză Huawei concurează în furnizarea de cipuri concepute pentru inteligența artificială, cum ar fi unități de procesare grafică (GPU), unități centrale de procesare (CPU) și cipuri de rețea. De asemenea, compania a identificat Huawei ca fiind o companie de servicii cloud care își proiectează propriul hardware și software pentru a îmbunătăți calculul AI.

Nvidia a refuzat să comenteze joi.

Huawei a dezvoltat seria de cipuri Ascend ca un rival pentru linia de cipuri AI a Nvidia. Principalul produs al companiei chineze, cipul 910B, este principalul său rival pentru cipul A100 al Nvidia, lansat în urmă cu aproximativ trei ani.

Analiștii au estimat că piața cipurilor de inteligență artificială din China valorează 7 miliarde de dolari.

Anul trecut, Reuters a relatat că gigantul chinez de căutare Baidu a plasat o comandă de cipuri la Huawei înainte de noile reguli anticipate pe scară largă de către guvernul american, care au înăsprit restricțiile privind cipurile avansate de inteligență artificială exportate în China.

Alți rivali indicați de Nvidia includ Intel, Advanced Micro Devices, Broadcom și Qualcomm. Compania de cipuri a identificat, de asemenea, mai multe companii mari de cloud computing, cum ar fi Amazon.com și Microsoft.

Acțiunile Nvidia au urcat cu 14% la începutul după-amiezii de joi, după ce compania a emis o prognoză de venituri care a depășit estimările consensuale, în condițiile în care cererea puternică pentru inteligența artificială continuă. 

În acest sens, Nvidia a anunțat recent faptul că dorește să înființeze o bază în Vietnam pentru a dezvolta industria de semiconductori din această țară, deoarece consideră piața vietnameză una importantă, a declarat guvernul vietnamez. 

În prima sa vizită în această țară din Asia de Sud-Est, directorul executiv al Nvidia, Jensen Huang, a declarat că societatea consideră Vietnamul ca fiind casa sa și a afirmat că intenționează să înființeze un centru în această țară pentru producerea de semiconductori.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite