Grindeanu: Primii 300 metri de asfalt au fost așternuți pe Drumul Expres Galați-Brăila

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat pe Facebook că au fost așternuți primii 300 metri de asfalt pe Drumul Expres Galați-Brăila. Postarea este însoțită de un videoclip cu momentul asfaltării. 

Drumul Expres Brăila Galați va fi terminat în aprilie 2024 FOTO: Pro Infrastructura
Drumul Expres Brăila Galați va fi terminat în aprilie 2024 FOTO: Pro Infrastructura

„Primii 300 metri de asfalt au fost așternuți astăzi pe Drumul Expres Galați-Brăila. Antreprenorul român ajuns la un stadiu fizic de 50% al lucrărilor a început turnarea covorului asfaltic în zona girației de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul Brăila)”,  a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Potrivit contractului circulația pe Drumul Expres Brăila-Galați trebuie deschisă la sfârșitul lunii aprilie a anului viitor.

Pe 15 aprilie 2021, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Brăila - Galaţi cu Asocierea SC SA & PE Construct SRL (lider de asociere) - Spedition UMB - Tehnostrade SRL.

Conform sursei citate, valoarea contractului este de 371,416 milioane lei fără TVA, iar sursa de finanţare sunt fonduri europene nerambursabile.

În data de 22 decembrie, Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire, unde constructorul UMB a început încă din octombrie lucrările de decopertare.

Se autorizează executarea lucrărilor de construire aflate în culoarul expropriat, în conformitate cu Documentul de avizare C.T.E. - C.N.A.I.R. S.A. nr. 53141/02.11.2022. Lucrări de drum (terasamente, structuri rutiere etc); Lucrări de reabilitare DN 28 - (lărgire la 4 benzi); Lucrări de drumuri vicinale și de exploatare; Lucrări de artă (Pod km 6+620 peste canal de irigații [Canal A.N.l.F. CC2] și Viaduct km 10+837 peste digul de apărare pentru ape mari ale râului Siret, calea ferată și râul Siret) cu condiția respectării Avizului de gospodărire a apelor nr. 9 din 27.04.2022, emis de A.N. Apele Române”, se arată în Autorizația de construire.

Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie este de 120 de luni.

Potrivit datelor CNAIR, data de finalizare prevăzută pentru Drumul Expres Brăila -Galaţi este mai 2024.

Acest obiectiv constă în construirea a 11,088 km de drum expres, la două benzi pe fiecare sens de circulaţie, inclusiv a trei poduri, unui pasaj şi două viaducte.

Drumul Expres Brăila-Galaţi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite