Drumul Expres Brăila-Galaţi, probabilitate mare să fie deschis circulaţiei anul acesta

0
Publicat:

Drumul Expres Brăila - Galaţi ar putea fi dat anul acesta în circulaţie, a transmis, joi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Drmul expres Brăila - Galaţi ar putea fi gata în 2023, Foto: Arhivă Adevărul
Drmul expres Brăila - Galaţi ar putea fi gata în 2023, Foto: Arhivă Adevărul

,,Drumul Expres Brăila - Galaţi: aş trece acest drum expres Brăila - Galaţi cu o probabilitate destul de mare ca anul acesta să fie dat în circulaţie. Cu o probabilitate destul de mare, asta, desigur, şi în funcţie de vreme şi de tot ceea ce înseamnă şi alte lucruri, dar sunt mai degrabă optimist decât pesimist în ceea ce înseamnă Drumul Expres Brăila - Galaţi", a spus Grindeanu într-o conferinţă de presă, informează Agerpres.

Pe 15 aprilie 2021, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Brăila - Galaţi cu Asocierea SC SA & PE Construct SRL (lider de asociere) - Spedition UMB - Tehnostrade SRL.

Conform sursei citate, valoarea contractului este de 371,416 milioane lei fără TVA, iar sursa de finanţare sunt fonduri europene nerambursabile.

În data de 22 decembrie, Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire, unde constructorul UMB a început încă din octombrie lucrările de decopertare.

Se autorizează executarea lucrărilor de construire aflate în culoarul expropriat, în conformitate cu Documentul de avizare C.T.E. - C.N.A.I.R. S.A. nr. 53141/02.11.2022. Lucrări de drum (terasamente, structuri rutiere etc); Lucrări de reabilitare DN 28 - (lărgire la 4 benzi); Lucrări de drumuri vicinale și de exploatare; Lucrări de artă (Pod km 6+620 peste canal de irigații [Canal A.N.l.F. CC2] și Viaduct km 10+837 peste digul de apărare pentru ape mari ale râului Siret, calea ferată și râul Siret) cu condiția respectării Avizului de gospodărire a apelor nr. 9 din 27.04.2022, emis de A.N. Apele Române”, se arată în Autorizația de construire.

Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie este de 120 de luni.

Potrivit datelor CNAIR, data de finalizare prevăzută pentru Drumul Expres Brăila - Galaţi este mai 2024.

Acest obiectiv constă în construirea a 11,088 km de drum expres, la două benzi pe fiecare sens de circulaţie, inclusiv a trei poduri, unui pasaj şi două viaducte.

Drumul Expres Brăila - Galaţi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite