Gigi Becali, transferat înapoi la Penitenciarul Poarta Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali va executa pedeapsa în regim deschis Foto Eduard Enea
Gigi Becali va executa pedeapsa în regim deschis Foto Eduard Enea

Omul de afaceri George Becali a fost transferat, joi dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Poarta Albă, unde va executa pedeapsa în regim deschis, şi nu semideschis, ca până în acest moment. Acesta va sta la secţia Valea Seacă.

Avocarul Daniel Ionaşcu a declarat că Gigi Becali a fost preluat joi, în jurul orei 05.00, de la Penitenciarul Jilava, pentru a fi dus la Penitenciarul Poarta Alba, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, informează Mediafax

Ionaşcu a precizat că Gigi Becali ar urma să revină la Penitenciarul Jilava în jurul date de 13 ianuarie, când are termen în procesul în care reprezentanţii Penitenciarului Jilava au contestat în instanţă decizia judecătorului delegat privind executarea pedeapsei în regim deschis.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan, a declarat corespondentului Mediafax că Becali este aşteptat în cursul acestei zile la unitatea de detenţie din judeţul Constanţa, de unde a fost transferat la Jilava, la sfârşitul lunii noiembrie, pentru a fi prezent în faţa judecătorilor bucureşteni în dosare care au avut ca termene 26 noiembrie, 5, 9 şi 11 decembrie.

Botezan a precizat că Becali va fi dus tot la secţia de la Valea Seacă a Penitenciarului Poarta Albă, unde a stat până la momentul transferului la Jilava, dar va beneficia de regim deschis, şi nu semideschis, ca până acum.

La secţia de la Valea Seacă a Penitenciarului Poarta Albă, aflată în comuna Valu lui Traian, pot fi executate pedepsele atât în regim semideschis, cât şi deschis.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins luni, definitiv, recursul făcut de Gigi Becali faţă de neadmiterea contestaţiei la executarea pedepsei cu închisoarea. Astfel, acesta urmează să execute în total trei ani şi şase luni de închisoare.

Gigi Becali a declarat în faţa instanţei că nu îl interesează soluţia din dosarul în care contestă decizia Tribunalului Ilfov, arătând că nu vrea să mai fie adus în faţa instanţei.

„Cea mai mare rugăminte - că admiteţi, că nu admiteţi recursul - eu vă rog să nu mai daţi un termen”, a spus Becali.

Acesta a solicitat instanţei să îl lase să povestească „modul în care s-au desfăşurat faptele”. Preşedintele completului de judecată i-a respins această solicitare, amintindu-i că este analizat recursul la decizia Tribunalului Ilfov, şi nu fondul cauzei.

Cătălin Dancu, avocatul lui Gigi Becali, a spus că în cazul în care recursul va fi admis, dosarul ce are ca obiect contestaţia la executare se va reîntoarce la Tribunalul Ilfov, pentru a fi rejudecat. Dacă această instanţă va decide să admită contestaţia, mandatul de executare a pedepsei va fi nul, iar Becali va fi eliberat.

Motivul invocat de avocatul lui Becali în formularea constaţiei la executarea pedepsei este acela că judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) care l-au condamnat în dosarul „Schimbul de terenuri cu MApN” nu aveau acces la informaţii clasificate.

„Niciunul dintre judecătorii care s-au ocupat de dosarul acesta nu au primit certificate de acces. Una este să ceri şi alta este să primeşti efectiv, ca să fii un judecător competent legal să judeci cauza lui Becali.(…) Becali - şi nu numai el, ci orice cetăţean din ţara asta - nu are cum să verifice procedurile pe care în secret conducerea ICCJ le realizează, împreună cu Serviciile Secrete, cu ORNISS-ul (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat - n.r.), pentru verificarea unor judecători care pot sau nu pot să intre într-un dosar cu informaţii clasificate”, a spus Dancu.

Avocatul a precizat că dosarul privind schimbul de terenuri dintre Gigi Becali şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN) nu a fost desecretizat, neexistând niciun document în acest sens.

Procurorul de şedinţă a cerut respingerea recursului formulat de Becali, arătând că hotărârea Tribunalului Ilfov este legală şi temeinică.

Contestaţia lui Gigi Becali la executarea pedepsei a fost respinsă, joi, de Tribunalul Bucureşti, judecătorii stabilind că este „inadimisibilă”, întrucât a mai fost o dată soluţionată de Tribunalul Ilfov, instanţa competentă în acest caz. 

Această contestaţie a mai fost soluţionată de Tribunalul Ilfov, care a decis să o respingă.

Curtea Supremă l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare

Pe 20 mai 2013,  completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

În cazul finanţatorului echipei Steaua Bucureşti - condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanţa a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar şi le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

După recontopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanţa a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reţinut şi arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Tot în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Citeşte mai multe despre condamnarea lui Gigi Becali

Tăcere în loc de petrecere: condamnarea lui Becali i-a îndemnat pe jucătorii Stelei să ia o decizie radicală

Pentru noua campioană a României ar fi trebuit să urmeze o perioadă în care roş-albaştrii să celebreze primul titlu cucerit după şapte ani. De acum, toate planurile au fost date peste cap. Liderul suporterilor Stelei, Gheorghe Mustaţă, a anunţat că o petrecere la care ar fi trebuit să ia parte şi jucătorii roş-albaştrilor a fost anulată, după ce Gigi Becali a fost condamnat la trei de închisoare cu executare. 

VIDEO Acum patru ani, lumea a ieşit în stradă pentru Becali. Gigi speră să se întâmple acelaşi lucru şi acum

Arestarea lui Becali în 2009 a provocat un val destul de puternic de nemulţumire în rândul bucureştenilor, mulţi socotind abuzivă decizia autorităţilor.

În 2009, Gigi îşi provoca colegii de celulă la partide de tenis cu piciorul. În arest latifundiarul s-a lăsat de fumat

Acum patru ani, când Gigi Becali a fost arestat preventiv în doasrul sechestrării hoţilor de maşini, acesta a petrecut două săptămâni după gratii.

Ioan Becali: „Suntem un neam de oameni demni. Gigi se va preda, sper să nu vină mascaţii”

Zi grea pentru familia Becali. La prânz, fraţii Ioan şi Victor au aflat că mai au de tras cu “Dosarul Transferurilor”, spre seară vărul Gigi a fost condamnat la închisoare cu executare.

Suporterii Stelei jubilează după condamnarea lui Gigi Becali: “Trei ani de libertate pentru echipa noastră”

Condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a lui Gigi Becali i-a bucurat la culme pe unii suporteri ai Stelei, care au postat pe o reţea de socializare un mesaj dur împotriva patronului echipei din Ghencea.

Gigi Becali nu e primul patron de club din România care va sta după gratii. Penescu, Staicu şi Iancu au păţit-o şi ei

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare şi va fi nevoit să execute această pedeapsă, care îl privează de libertate. Becali nu este primul aptron de club din România, care va sta după gratii. Au păţit şi alţii în trecut.

Gigi Becali: „Am fost trădat de statul român. Asta nu e ţara lui Hristos, e ţara lui Satana!”

După aflarea sentinţei de condamnare la trei ani de închisoare cu executare în „Dosarul Terenurilor”, Gigi Becali a apărut consternat în faţa jurnaliştilor, cărora le-a explicat că decizia este un abuz orchestrat de cei trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

EDITORIAL George Stanca: Dragă Gigi Becali, chiar eşti copil ?A?! Nu simţeai în aer că ăştia te pândesc?

„Sunt bulversat. Mut. Nu pentru tine. Ci, pentru ce ţi s-a  întâmplat. Căci, încep să  mă tem că asta  i se poate întâmpla oricui din ţara asta, ajunsă de rahat. Sunt deprimat. Deşi, uite că prostia ta costă mult prea mult”, scrie George Stanca, pe blogul său de pe adevarul.ro

Fostul bodyguard Zmărăndescu: “Sper ca Becali să nu facă vreo prostie. Să nu se întâmple ceva tragic…”

Cătălin Zmărăndescu, fost bodyguard al lui Gigi Becali, îl ştie prea bine pe finanţatorul Stelei. Cei doi au fost inculpaţi într-un alt dosar penal, cel al sechestrării de persoane, unde au fost însă achitaţi. Zmărăndescu se teme ca Becali să nu facă vreun gest necugetat, mai ales că susţine că fostul său şef n-a reacţionat prea bine când a fost arestat prima dată.

Corneliu Vadim Tudor despre condamnarea lui Gigi Becali: „L-au băgat la puşcărie ca pe ultimul borfaş”

Imediat după ce judecătorii au decis să-l trimită după gratii pe Gigi Becali pentru următorii trei ani în „Dosarul Transferurilor”, Corneliu Vadim Tudor a criticat dur hotărârea magistraţilor, precizând că patronul Stelei nu ar fi meritat să fie condamnat la închisoare.

Explicaţia lui Gigi Becali pentru încercarea de a părăsi ţara cu o zi înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“

Gigi Becali a fost surprins de poliţie în timp ce încerca să plece din ţară cu o zi înainte de verdictul în  „Dosarul Terenurilor“, unde ar putea primi o condamnare cu executare. Finanţatorul Stelei a fost ridicat de la aeroport şi dus la Parchet pentru a oferi nişte explicaţii.

Verdict în „Dosarul Terenurilor”. Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar Victor Babiuc, la doi ani

Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri dintre deputat şi Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar, Victor Babiuc, fostul ministru al apărării, dar şi generalul Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare. Aceştia vor fi încarceraţi în orele care urmează.

Gigi Becali a vrut să plece din ţară duminică seară, înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“. I s-a deschis un nou dosar penal

De dimineaţă a fost la biserică, spre seară în Ghencea, la partida cu cântec Steaua-Viitorul (2-5), noaptea a vrut să plece din ţară! Cum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să anunţe luni verdictul în "Dosarul Terenurilor", unde poate primi o condamnare cu executare, Gigi Becali a intenţionat să zboare în Israel, dar a fost oprit de poliţie pe aeroport.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite