Gigi Becali: „Am fost trădat de statul român. Asta nu e ţara lui Hristos, e ţara lui Satana!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare FOTO Răzvan Păsărică
Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare FOTO Răzvan Păsărică

După aflarea sentinţei de condamnare la trei ani de închisoare cu executare în „Dosarul Terenurilor”, Gigi Becali a apărut consternat în faţa jurnaliştilor, cărora le-a explicat că decizia este un abuz orchestrat de cei trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Becali a menţionat că va face toate demersurile pentru a obţine graţierea din partea preşedintelui României, Traian Băsescu. În caz că nu va o va obţine astfel, va face apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„Nu m-am ascuns în spatele biroului, că nu aveam cum să stau acolo trei ani. Rog organele doar atât: să mă aştepte să mă prezint singur, să nu vină cu mascaţii, că nu suportă oamenii aşa ceva, poate ies în stradă. Dacă ei au crezut că o să dea drumul la Schengen cu Becali, e problema lor.

La ora asta sunt achitat de cinci judecători şi condamnat de alţi trei. O să fac apel la CEDO. Nu credeam aşa ceva…Să distrugi o familie pentru ceva de acum 16 ani? Asta e ţara lui Hristos? E a lui Satana.

Cel mai mare regret al meu e că nu am rămas europarlamentar şi că nu am rămas acolo (n.r în Israel) să aştept decizia liniştit. Nu trebuia să mă mai întorc vreodată în ţara asta. Sora mea a leşinat când a aflat că am fost condamnat, dar mama e tare, se ţine pe picioare.

M-am gândit să-i cer graţierea lui Traian Băsescu, nu mi-e ruşine deloc să fac asta, e un act creştinesc. Toate demersurile pe care le pot face, smerenie, orice, le voi face pentru a fi liber pentru familia mea. Eu îi cer lui Băsescu graţierea, dacă vrea să mi-o dea, bine, dacă nu, iar bine. Dacă aşa a vrut Dumnezeu, nu mă pot împotrivi.

Am fost trădat de statul român, eu şi familia mea. Ăsta e pământul sfânt în care m-am născut. Cei care au dat decizia asta nu au niciun Dumnezeu. Mi se pare mult şi trei zile de închisoare, darămite trei ani. Nu mai vreau să spun lucruri urâte, nu vreau să acuz, aşa a fost soarta mea şi asta e crucea pe care trebuie s-o port. Mă rog la Dumnezeu să-mi dea putere mie şi familiei mele. Eu nu o să am probleme dacă simt că familia e puternică. O să-mi fie foarte greu. Acum vă rog să mă lăsaţi să stau liniştit, am dat atâtea interviuri până acum, dar de acum înainte nu o să mai dau niciun interviu”, a spus Gigi Becali.


Citeşte mai multe despre condamnarea lui Gigi Becali

Suporterii Stelei jubilează după condamnarea lui Gigi Becali: “Trei ani de libertate pentru echipa noastră”

Condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a lui Gigi Becali i-a bucurat la culme pe unii suporteri ai Stelei, care au postat pe o reţea de socializare un mesaj dur împotriva patronului echipei din Ghencea.

Gigi Becali nu e primul patron de club din România care va sta după gratii. Penescu, Staicu şi Iancu au păţit-o şi ei

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare şi va fi nevoit să execute această pedeapsă, care îl privează de libertate. Becali nu este primul aptron de club din România, care va sta după gratii. Au păţit şi alţii în trecut.

EDITORIAL George Stanca: Dragă Gigi Becali, chiar eşti copil ?A?! Nu simţeai în aer că ăştia te pândesc?

„Sunt bulversat. Mut. Nu pentru tine. Ci, pentru ce ţi s-a  întâmplat. Căci, încep să  mă tem că asta  i se poate întâmpla oricui din ţara asta, ajunsă de rahat. Sunt deprimat. Deşi, uite că prostia ta costă mult prea mult”, scrie George Stanca, pe blogul său de pe adevarul.ro

Fostul bodyguard Zmărăndescu: “Sper ca Becali să nu facă vreo prostie. Să nu se întâmple ceva tragic…”

Cătălin Zmărăndescu, fost bodyguard al lui Gigi Becali, îl ştie prea bine pe finanţatorul Stelei. Cei doi au fost inculpaţi într-un alt dosar penal, cel al sechestrării de persoane, unde au fost însă achitaţi. Zmărăndescu se teme ca Becali să nu facă vreun gest necugetat, mai ales că susţine că fostul său şef n-a reacţionat prea bine când a fost arestat prima dată.

Corneliu Vadim Tudor despre condamnarea lui Gigi Becali: „L-au băgat la puşcărie ca pe ultimul borfaş”

Imediat după ce judecătorii au decis să-l trimită după gratii pe Gigi Becali pentru următorii trei ani în „Dosarul Transferurilor”, Corneliu Vadim Tudor a criticat dur hotărârea magistraţilor, precizând că patronul Stelei nu ar fi meritat să fie condamnat la închisoare.

Explicaţia lui Gigi Becali pentru încercarea de a părăsi ţara cu o zi înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“

Gigi Becali a fost surprins de poliţie în timp ce încerca să plece din ţară cu o zi înainte de verdictul în  „Dosarul Terenurilor“, unde ar putea primi o condamnare cu executare. Finanţatorul Stelei a fost ridicat de la aeroport şi dus la Parchet pentru a oferi nişte explicaţii.

Verdict în „Dosarul Terenurilor”. Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar Victor Babiuc, la doi ani

Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri dintre deputat şi Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar, Victor Babiuc, fostul ministru al apărării, dar şi generalul Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare. Aceştia vor fi încarceraţi în orele care urmează.

Gigi Becali a vrut să plece din ţară duminică seară, înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“. I s-a deschis un nou dosar penal

De dimineaţă a fost la biserică, spre seară în Ghencea, la partida cu cântec Steaua-Viitorul (2-5), noaptea a vrut să plece din ţară! Cum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să anunţe luni verdictul în "Dosarul Terenurilor", unde poate primi o condamnare cu executare, Gigi Becali a intenţionat să zboare în Israel, dar a fost oprit de poliţie pe aeroport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite