Fraudă de 6 milioane de euro cu terenuri ale statului. Anchetatorii fac 35 de percheziții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii și polițiștii fac, miercuri, 35 de percheziții într-un dosar de fraudă imobiliară. Concret, gruparea ar fi reușit sa vândă 28 de terenuri aflate în proprietatea Primăriei Capitalei în mod fraudulos, obținând in această manieră 6 milioane de euro.

Politistii si procurorii fac perchezitii intr-un dosar de frauda imobilara FOTO Arhiva
Politistii si procurorii fac perchezitii intr-un dosar de frauda imobilara FOTO Arhiva

În cursul zilei de miercuri, 12 iulie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împreună cu polițiștii din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 35 de mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județului Ilfov, într-o cauză  în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului București, un grup compus din peste 20 de persoane a dezvoltat un circuit imobiliar fraudulos, care a constat în efectuarea mai multor tranzacții de vânzare-cumpărare a unui număr de 28 de imobile–terenuri aflate în patrimoniul Primăriei Generale a Municipiului București, prin utilizarea unor hotărâri judecătorești falsificate, care atestau în mod nereal faptul că pretinșii proprietari ai imobilelor dobândiseră imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani.

Ulterior, imobilele astfel întabulate în mod fraudulos erau vândute către mai mulți intermediari din cadrul grupului și apoi, mai departe, către alți cumpărători, pe două dintre aceste terenuri fiind edificate în prezent ansambluri rezidențiale – locuințe și spații comerciale. La activitățile de astăzi au mai participat poliţişti din cadrul I.G.P.R. - DIC, DGPMB și IPJ Ilfov, care au beneficiat și de sprijinul lucrătorilor SIAS.

Aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom oferim detalii suplimentare, a precizat Parchetul General.

Surse judiciare au declarat pentru Adevărul că una dintre clădiri este Herăstrău Parkview, construit pe amplasamentul în litigiu de către Mitică Dragomir și fiul său Bogdan. Cei doi erau cumpărători de bună credință.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite