Percheziţii în județul Prahova într-un caz de delapidare şi contrabandă cu bijuterii din metale preţioase

0
Publicat:

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare, sâmbătă, 13 mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile, respectiv la sediul unui operator economic din judeţ, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant delict, într-un dosar de delapidare şi contrabandă cu bijuterii din metale preţioase.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Percheziţiile s-au desfăşurat într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, complicitate la delapidare, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, contrabandă şi contrabandă asimilată, a precizat IPJ Prahova.

Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie-iulie 2023, persoanele bănuite ar fi introdus în ţară bijuterii din metale preţioase, fără a le declara organelor vamale, de regulă de provenienţă din Turcia, iar ulterior le-ar fi comercializat către diferite persoane fizice sau juridice, scrie Agerpres.

În cauză, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere.

Prejudiciul sesizat în cazul infracţiunii de delapidare este de aproximativ 750.000 de lei, iar cel cauzat prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă urmează a fi stabilit.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite