Fost şef al Statului Major: „Suntem într-un război informaţional. Autorităţile să lase cât mai puţin loc de interpretări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Ştefan Dănilă
FOTO: Facebook/ Ştefan Dănilă

Generalul Ştefan Dănilă, fost şef al Statului Major General al Armatei Române, este de părere că Europa se află în plin război informaţional şi sfătuieşte autorităţile să comunice cu cetăţenii, fără să lase prea mult loc pentru interpretări.

Generalul Dănilă a declarat că, în războiul informaţional, declaraţiile oficiale ale liderilor sunt „atent cântărite”. 

„Suntem într-un război informaţional. După lansarea publică a documentelor transmise SUA şi NATO de către Federaţia Rusă, suntem într-o confruntare deschisă. În războiul informaţional, fiecare eveniment public la care participă liderii statelor, fiecare declaraţie oficială, fiecare cuvânt sunt atent cântărite, pregătite şi supervizate de specialişti în acest tip de confruntare”, a declarat generalul Ştefan Dănilă, miercuri, la finalul şedinţei Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT), pentru Main News.

Fostul şef al Statului Major susţine că declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis la finalul şedinţei CSAT, miercuri, în contextul tensiunilor de la graniţele Ucrainei, au fost corecte, pe fond de criză. 

„În acest moment, este rolul autorităţilor sa comunice, să lase cât mai puţin loc de interpretări. Noi, ceilalţi, putem fi instrumentele adversarului, fără să ne dăm seama. Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis este corectă, vine într-un moment de criză. Poate puţin întârziată, dar este doar opinia mea. Au fost activităţi mai importante, probabil. Poate că un CSAT mai timpuriu ar fi adus o legătură logică între declaraţiile preşedinţilor Macron şi Biden, de sprijin a României. Dar nu ştim care au fost discuţiile secrete, considerăm că au existat, care au fost solicitările României şi în ce context s-au făcut acele declaraţii”, mai spune fostul şef al Armatei Române.

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, că autorităţile vor lua „cele mai eficiente măsuri” pentru siguranţa populaţiei, în contextul tensiunilor de la graniţele Ucrainei. Şeful statului a precizat că România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu şi a prezentat principalele măsuri discutate - VEZI AICI.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite