Wendy Sherman: SUA se aşteaptă ca Rusia să atace probabil Ucraina până la jumătatea lunii februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wendy Sherman FOTO EPA-EFE
Wendy Sherman FOTO EPA-EFE

SUA se aşteaptă în continuare ca Rusia să facă „uz de forţa militară” împotriva Ucrainei, într-un fel sau altul, „poate până la jumătatea lunii februarie”, a declarat miercuri adjuncta subsecretarul de stat Wendy Sherman, care dă asigurări că nu ştie dacă liderul de la Kremlin Vladimir Putin a luat „decizia defintivă” de a trece la ofensivă, transmite AFP.

„Totul arată” că Putin „va face uz de forţa militară la un moment dat, poate de acum şi până la mijlocul lunii februarie”, a declarat ea.

Însă Wendy Sherman dă asigurări că nu ştie dacă Putin a luat „decizia definitivă” de a trece la ofensivă împotriva Ucrainei.

„Eu nu ştiu ce se întâmpllă în capul preşedintelui Putin. Există doar o persoană care ştie şi aceasta este preşedintele Putin însuşi”, a declarat ea într-o intervenţie online la Yalta European Strategy, un forum de reflecţie pe tema „viitorului european al Ucrainei”.

„Cred că inclusiv oamenii din jurul lui nu ştiu ce va face până la urmă”, apreciază Wendy Sherman.

Numărul doi al diplomaţiei americane a declarat, de asemenea, că Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă de la Beijing, care încep pe 4 februarie cu o ceremonie la care şi-a anunţat prezenţa Vladimir Putin, ar putea avea „un impact asupra calendarului şi reflecţiei” acestuia.

„Noi ştim, toţi, că Jocurile Olimpice încep pe 4 februarie cu ceremonia de deschidere, iar preşedintele Putin se va afla acolo. Eu cred că probabil preşedintele Xi Jinping nu ar fi entuziasmat dacă Putin alege acel moment să invadeze Ucraina”, a declarat Wendy Sherman.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite