Fiul jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan, ridicat de Poliţie într-un dosar de evaziune fiscală de un milion de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au efectuat miercuri dimineaţă descinderi la mai multe puncte de lucru ale unei firme de pază la care administrator este Alexandru Ion, fiul jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan. Acesta este suspectat că a înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, prejudiciul ridicându-se la un milioan de dolari. Până în prezent, trei persoane, printre care fiul şi soţia jurnalistului au fost duşi la audieri.

UPDATE   Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Serviciul de Investigare a Fraudelor au efectuat în această dimineaţă cinci percheziţii domiciliare şi 25 de verificări la obiectivele monitorizate de către o societate de pază de pază din Bucureşti, administrată de fiul jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, „există indicii conform cărora, în perioada 2009 - 2012, A.I.B. - administratorul societăţii de pază - a înregistrat în contabilitatea societăţii şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuând astfel baza impozabilă şi sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciul estimat la acest moment fiind de circa 1.000.000 euro“.

Documente contabile şi componente IT, ridicate de procurori de la firma lui Alexandru Bălan

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare la locuinţa administratorului Alexandru Bălan, precum şi la sediul social şi punctele de lucru ale societăţii de pază, procurorii şi lucrătorii de poliţie judiciară au ridicat mai multe documente de evidenţă contabilă şi componente IT (harduri, etc.).

Poliţiştii vor pune în executare trei mandate de aducere în urma celor cinci percheziţii domiciliare, persoanele vizate fiind suspectate de implicare în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Firma „ASG Security Logistic“, luată în colimator de anchetatori

Potrivit unor surse din Poliţie, controalele vizează firma de pază „ASG Security Logistic“, al cărei administrator este Alexandru Ion Bălan, fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Bălan. În urma percheziţiilor vor fi duşi la audieri Alexandru Ion Bălan, mama acestuia, asociat în firmă, şi contabila societăţii.

Totodată, verificările făcute de poliţişti, cu sprijinul Inspectoratului Teritorial de Muncă, vizează identificarea persoanelor care asigură paza celor 25 de obiective controlate.

Echipele de control verifică dacă cei care asigură paza acestor obiective au contracte de muncă, dacă acestea au fost înregistrate la ITM şi dacă angajaţii au atestate profesionale, a precizat Poliţia Capitalei.

Prejudiciul estimat se ridică la peste un milion de dolari

Administratorul firmei de pază ar fi produs astfel un prejudiciu bugetului de stat estimat la peste trei milioane de lei (aproximativ un milion de dolari), se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit surselor din Poliţie, firma de pază ar fi achiziţionat echipamente pentru agenţii de pază în cantităţi foarte mari comparativ cu numărul angajaţilor, cheltuielile fiind înregistrate în contabilitate.

Contractele recente ale firmei sunt cu Regia Autonomă Monitorul Oficial, pentru paza unui obiectiv, cu patru agenţi, pe o perioadă de un an, cu Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, pentru paza a două obiective, cu 32 de agenţi, pe o perioadă de un an, şi pentru paza în Parcul Tineretului - zona Palatul Copiilor, cu 12 agenţi, tot pentru un an, potrivit site-ului ASG Security, scrie Mediafax.

Firma a încheiat contracte de pază şi cu „numeroase unităţi de învăţământ“, cu Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota“, Aeroclubul României, SISE Electrica Muntenia Nord, ziarul Gardianul, Intact Advertising (Antena 1 TV), lanţuri de magazine şi hoteluri, conform site-ului citat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite