Familie din Camerun, cu doi copii, depistată ascunsă într-un mijloc de transport în Vama Moraviţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa au depistat, ascunşi într-un mijloc de transport, o familie din Camerun, formată din doi adulţi şi doi copii, precum şi un bărbat din Guineea, care au încercat să treacă ilegal frontiera în încercarea de a ajunge în Germania.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia de Frontieră Română, în data de 19 aprilie lucrătorul CNAIR din PTF Moraviţa a informat poliţiştii de frontieră aflaţi la control că un conducător auto, al unui ansamblu rutier aflat în staţionare pentru a ieşi din România, a sesizat faptul că din semiremorcă se aud zgomote şi voci.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă formată din poliţiştii de frontieră care a condus ansamblul rutier pe aliniamentul de control, procedând la efectuarea controlului fizic împreună cu lucrătorii vamali. S-a constatat că semiremorca prezintă sigiliu de România şi că şnurul de siguranţă al prelatei prezintă semne de manipulare în zona şasiului, pe partea dreaptă (tăiat şi relipit).

Familie din Camerun, depistată ascunsă într-un mijloc de transport FOTO Poliția de Frontieră
Familie din Camerun, depistată ascunsă într-un mijloc de transport FOTO Poliția de Frontieră

Cu ocazia controlul amănunţit al compartimentului de marfă au fost depistaţi în interiorul mijlocului de transport cinci cetăţeni afro-asiatici.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Camerun (o familie formată din mamă, tată şi doi copii) şi un cetăţean din Guineea, cu vârste cuprinse între 5 şi 40 de ani, toţi aflaţi în procedură de azil în România.

Persoanele în cauză au declarat că s-au urcat în automarfar, într-o parcare de pe centura municipiului Timişoara, în timp ce conducătorul auto efectua timpii de odihnă, deoarece doreau să ajungă în Germania.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun. Totodată la finalizarea verificărilor cele cinci persoane au fost predate către CRCPSA Timişoara.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite