Marfă second-hand, oprită la frontiera de Vest. Deșeurile erau din Belgia și Elveția

0
Publicat:

Patru automarfare încărcate cu aproximativ 44 tone de deșeuri nu au fost lăsate să intre în țară pe la două frontiere din Vest. Șoferii transportau îmbrăcăminte, textile și mobilă second-hand.

Este vorba și despre încălțăminte FOTO Poliția de Frontieră
Este vorba și despre încălțăminte FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad, nu au permis intrarea în ţară a patru automarfare încărcate cu aproximativ 44 tone de deșeuri.

Șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, astfel că autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

Este vorba și despre mobilier și alte bunuri FOTO Poliția de Frontieră
Este vorba și despre mobilier și alte bunuri FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de patru cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri (îmbrăcăminte, textile și mobilă second-hand) de la diferite societăți comerciale din Belgia și Elveția pentru firme din România”, a declarat comisar-şef de poliţie Laura Beatrice Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Au existat suspiciuni

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 43.520 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite