Exploziile de la Crevedia: Al doilea deces, confirmat. Starea răniților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat Raed Arafat a confirmat duminică al doilea deces în cazul Crevedia, Dâmbovița. Este vorba despre soția bărbatului decedat ieri, prima victimă a exploziei.

Foto: Octav Ganea
Foto: Octav Ganea

UPDATE 13.39: La Spitalul Bagdasar Arseni se află internați 11 pacienți răniți, dintre care 3 intubați. Doi din cei trei intubați pot fi transferați, unul este în stare critică și nu permite transferul. Ceilalți 8 sunt internați pe secții, cu prognostic favorabil

UPDATE 13.03: Aeronava militară cu cei doi pacienți care au suferit arsuri a aterizat la Milano. Pacienții fuseseră internați inițial la Spitalul Bagdasar Arseni. Pacienții au fost preluați de ambulanțe și sunt pe drum spre Spitalul San Raffaele, potrivit informațiilor Ministerului Sănătății. 

Pacienții transferați la Bruxelles, Belgia, sunt la terapie intensivă, în stare stabilă

Potrivit secretarului de stat, soția ar fi decedat în urma arsurilor întinse pe 95% din suprafața corporală. Șansele de supraviețuire ale femeii au fost zero. Decesul a avut loc la Floreasca. Soțul femeii – decedat ieri – a murit în urma unui stop cardiac.

Potrivit lui Arafat, pompierii au intrat la intervenție respectând procedurile, dar, din păcate, nu există un risc zero într-o situație de acest gen.

Numărul mare de pompieri răniți în urma exploziei s-a datorat exploziei unei cisterne pe care pompierii încercau să o răcească.

În acest moment, în spitalele din București sunt 46 de victime internate, 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 6 pacienți sunt intubați.

Potrivit lui Arafat, patru victime au fost deja transferate, două la spitale din Belgia și alte două în Italia. 

Alte cinci persoane ar urma să plece în cursul zilei de duminică, în jurul orei 16.00. De asemenea, o altă aeronava este pregătită să transporte alți pacienți, urmând a se stabili statele care îi vor primi.

Alte 56 de persoane au fost rănite grav în urma a două explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Starea pacienților din România

La Spitalul de Arși sunt internați 2 pacienți în secția de chirurgie plastică, amândoi sunt stabili

La Spitalul Universitar e internat 1 pacient în secția de chirurgie plastică

La Spitalul Elias - 1 pacient în stare stabilă - internat în secția de ORL

La Spitalul Bagdasar Arseni s-au prezentat 13 pacienți din care: 2 au fost transferați la Milano, 2 sunt în ATI în stare gravă, 8 stabili internați în sectia de chirurgie plastică și 1 pacient stabil în secția de chirurgie

În Spitalul Județean din Târgoviște a mai rămas internat un singur pacient în stare stabilă. 

Până la ora 12:00, în jur de 900 de persoane au donat sânge în Centrele de Transfuzie deschise astăzi, potrivit datelor Ministerului Sănătății. 

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite