Ciolacu anunță sprijin pentru cei afectați de exploziile de la Crevedia. Câte case au fost afectate. Premierul merge la Crevedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că a discutat cu șeful CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, despre sprijinul pe care să-l ofere celor care au avut casele afectate de exploziile de la Crevedia.

Premierul Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Premierul Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

„Am vorbit și cu președintele CJ Dâmbovița, să vedem ce ajutoare trebuie să dăm pentru cei afectați. Sunt 7 case afectate în zona exploziei. Despre transferuri iese domnul ministru Arafat, ca să detalieze”, a precizat liderul de la Palatul Victoria.

Azi suntem pregătiți să transferăm câți mai mulți. Mai ales cei care au nevoie”, a completat președintele PSD.

Premierul a vorbit și de spitalele pentru arși care urmează să fie construite. „Sunt 3 spitale: unul e în construcție la Timișoara. În câteva săptămâni se pornește construcția Spitalului de la Tg Mureș. Urmează în septembrie Grigore Alexandrescu”, a completat Ciolacu. 

Premierul Ciolacu a mers de aseară la celula de criză, pentru a fi la curent cu toate detaliile intervenției. De asemenea, a mers și să vadă starea pacienților răniți.

Am fost la Spitalul de Urgență Floreasca să văd care este starea pacienților răniți în exploziile de la Crevedia.  Prioritatea acum este să salvăm viața oamenilor. De aceea am activat și mecanismul european de protecție civilă, iar primii pacienți vor fi transferați la Spitalul Militar din Bruxelles în această noapte, la ora 3.30”, anunța  sâmbătă noapte Ciolacu. 

De asemenea, față de incendiul de la Colectiv, autoritățile au decis rapid activarea mecanismului european de protecție civilă. În urmă cu opt ani, autoritățile au evitat acest lucru.

Ce spune șeful CJ Dâmbovița

„Am avut o discuție în această dimineață cu premierul României, Marcel Ciolacu, pentru a pune la punct modul în care îi vom ajuta pe locuitorii din Crevedia ale căror case și gospodării au ars sau au fost afectate în incendiul de aseară.  Tot în cursul acestei dimineți, am solicitat întrunirea Comandamentului pentru Situații de Urgență astfel încât să acționăm rapid pentru ca oamenii să se poată întoarce, în cel mai scurt timp, la casele lor”, a precizat Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

Din datele pe care le avem la acest moment, au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. De asemenea, tuturor familiilor evacuate le vom pune la dispoziție locuri de cazare în zonă.  Totodată, de la prima oră, au ajuns la Crevedia alimente și alte ajutoare pentru cei care au fost afectați de incendiul de aseară. Încă o dată, le mulțumim pompierilor, cadrelor medicale, ambulanțierilor, oamenilor de ordine, tuturor celor care, aseară, au intervenit, riscându-și viața, pentru ca efectele exploziilor și incendiilor să fie cât mai mici”, a completat șeful CJ Dâmbovița.

Ministrul de Interne și premierul Marcel Ciolacu sunt așteptați la Crevedia, în apropierea locului unde s-au produs exploziile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite