Explozii la Crevedia: 46 de victime au fost internate. Două persoane transferate în Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin o persoană a murit și alte 57 au fost rănite în urma mai multor exploziei produsă sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Explozii la Crevedia FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Explozii la Crevedia FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Potrivit darelor oficiale publicate duminică de Ministerul Sănătății, în spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații, potrivit Ministerului Sănătății.

În Spitalul Clinic de Urgență București au ajuns 31 de pacienți (dintre care 5 intubați) ca urmare a exploziei care a avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

În acest moment, la Spitalul Floreasca, sunt internați 26 de pacienți, dintre care 3 intubați. Toți pacienții au fost operați, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopții.

O parte dintre ei au fost supuși și astăzi unor proceduri operatorii.2 pacienți au fost transferați la Bruxelles. Pentru alți 6 pacienți se fac în acest moment demersuri pentru transferul lor în străinătate.

Cei 3 civili din explozia inițială sunt în stare foarte gravă. Nu suportă transport în acest moment.

Restul pacienților sunt stabili sau cu evoluție ușor favorabilă.

Despescu susține că doi polițiști și un jandarm au fost externați 

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a declarat, duminică dimineaţa, că doi poliţişti şi un jandarm, internaţi în urma accidentului de la Crevedia, au fost externaţi.

'Eu apreciez că prin intervenţia colegilor de la ISU s-a reuşit localizarea şi stingerea incendiului. Prin acea explozie, aţi văzut că au fost multiple victime, printre care şi pompieri şi doi poliţişti, doi jandarmi. Poliţiştii au fost externaţi în cursul nopţii. Un coleg din cadrul Jandarmeriei a fost externat şi încă un coleg este în continuare în spital. Colegul din structura Jandarmeriei este într-o stare stabilă. (...) Forţele care au acţionat la faţa locului au fost dispuse pe o anumită zonă, pe un anumit perimetru, în funcţie de datele care au fost comunicate de către cei care au ajuns primii, respectiv colegii de la ISU. Mai departe, vom vedea, cu ocazia evaluării întregului mod de acţiune al forţelor din toate structurile, bineînţeles, ale MAI', a precizat Despescu, într-o declaraţie acordată presei.

Știre în curs de actualizare 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite