Este oficial! Traficanții de droguri nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Legea „2 Mai” a fost promulgată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României a promulgat legea care prevede că traficanții de droguri nu mai pot face închisoare cu suspendare, odată prinși aceștia urmând să meargă în spatele gratiilor. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de „Legea 2 Mai”.

Decretele semnate de Klaus Iohannis- Foto Arhiva
Decretele semnate de Klaus Iohannis- Foto Arhiva

Conform legii promulgate de către şeful statului, „fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”.

De asemenea, „fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”, potrivit sursei citate.

Președintele a semnat astăzi următoarele decrete: 

  • Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, pentru modificarea Legii nr. 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, precum și pentru completarea art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (PL-x 738/22.11.2023)
  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (PL-x 525/10.10.2018); 
  • Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 181/2022 pentru modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 și a altor acte normative (PL-x 73/15.02.2023). 
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite