DNA: Cinci persoane, judecate pentru evaziune fiscală de 10 milioane de euro

0
Publicat:

Cinci persoane au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani în legătură cu livrări şi achiziţii de fier vechi, cauzând un prejudiciu statului de aproximativ 10 milioane de euro.

Cinci persoane au fost trimise în judecată de DNA pentru spălare de bani Foto: Arhivă
Cinci persoane au fost trimise în judecată de DNA pentru spălare de bani Foto: Arhivă

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a cinci persoane şi o societate comercială, pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor, comise în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2010 - 2012, cele cinci persoane, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale (printre care şi SC Remat Industri Colection SRL trimisă în judecată în prezenta cauză) nu ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor pe care le administrau operaţiuni comerciale privind livrări şi achiziţii de deşeuri feroase precum şi veniturile obţinute din relaţiile cu 180 de societăţi.

"Acţionând în această manieră, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale (impozit pe profit şi TVA), inculpaţii ar fi prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu suma totală de 42.596.222 lei (aprox. 10 milioane euro la cursul din acea perioadă)", arată anchetatorii.În aceeaşi perioadă, spune DNA, patru dintre persoane, în baza unor documente (borderouri de achiziţii fier vechi de la persoane fizice), întocmite fictiv, ar fi retras din conturile bancare ale societăţilor pe care le reprezentau suma totală de 194.571.469 lei, despre care cunoşteau că provine din săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală”.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză, menţionează procurorii.Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite