Fostul șef Astaldi România, Pier Luca Canino, și afaceristul Dragoș Dobrescu, trimiși în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA anunță trimiterea în judecată a oamenilor de afaceri Dragoș Dobrescu, Pier Luca Canino (fost șef Astaldi România) și a avocatului Doru Boștină, într-un dosar privind traficul de influență în legătură cu avizarea unor lucrări la magistrala Drumul Taberei.

Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel București. Foto: Arhivă
Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel București. Foto: Arhivă

 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați (doi oameni de afaceri și un avocat), pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic și cumpărare de influență, comise în forma autoratului și a complicității și spălarea banilor, anunță DNA.

Sursele Adevărul susține că oamenii de afaceri trimiși în judecată sunt Dragoș Dobrescu, afacerist în domeniul imobiliarelor, și Pier Luca Canino, fost șef al Astaldi România, iar avocatul este Doru Boștină. Primarul asupra căruia s-ar fi exercitat influența ar fi Rareș Mănescu, fost edil al Sectorului 6.

"În contextul desfășurării unor lucrări în București la Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei), în perioada 20-26 iunie 2013, unul dintre oamenii de afaceri ar fi pretins de la celălalt om de afaceri, ambii inculpați în cauză, suma de 1.000.000 euro (plătibili în decursul a patru ani), în schimbul exercitării influenței pe care a pretins că o are asupra unui primar de sector din București, pentru obținerea cu ușurință a avizelor necesare execuției lucrărilor respective.

Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi promis că vor fi soluționate favorabil și plângerile cetățenilor (riverani) nemulțumiți de modalitatea în care se derulau lucrările respective. Pentru a fi ascunsă adevărata natură a banilor, aceștia urmau să fie remiși prin intermediul unei societăți controlate de avocatul inculpat în cauză, sub forma unor servicii fictive de „mentenanță”.

În această modalitate, la data de 09 septembrie 2013, ar fi fost transferați în contul unei societăți administrate de primul dintre inculpați o primă tranșă, în valoare de 547.000 lei, bani care, ulterior, au fost retrași sub formă de cash", anunţă DNA.

Procurorii au dispus sechestru pe 547.000 lei, sumă depusă de unul dintre inculpați la bancă. Dosarul a fost trimis în judecată la Curtea de Apel București.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite