Directorul unei firme din Germania fost arestat după ce a fost prins înșelând angajații români

0
Publicat:

Directorul general al unui parc de distracții din Germania acuzat că ar fi păcălit peste 20 de angajați români a fost arestat preventiv pentru fraudă și evaziune fiscală, potrivit erichmocanuTV.

  În timpul restricțiilor impuse de pendemie, angajații ar fi lucrat full-time. FOTO erichmocanuTV
În timpul restricțiilor impuse de pendemie, angajații ar fi lucrat full-time. FOTO erichmocanuTV

Potrivit procuraturii din Würzburg, directorul general este suspectat că ar fi prejudiciat statul german cu suma de 374.000 de euro.

Acuzațiile vizează mai multe cazuri de fraudă și evaziune fiscală, potrivit unui comunicat transmis sursei citate de un purtător de cuvânt al procuraturii din Würzburg.

Directorul general, în vârstă de 39 de ani, este suspectat că ar fi falsificat documente și ar fi eludat plata taxelor.

Muncă la negru și program full-time în timpul restricțiilor COVID

Procurorii îl acuză că, în 21 de cazuri, a plătit angajaților români mai puțin decât a promis.

Ulterior, a plătit diferența față de salariile convenite la negru. Artificiul folosit îl scutea pe manager de achitarea unor taxe și impozite, prejudiciul cauzat statului prin această metodă ridicându-se la aproximativ 130.000 de euro.

Acuzațiile nu se opresc însă aici. În timpul pandemiei de Coronavirus, directorul general al parcului de distracții ar fi primit indemnizații de scurtă durată în valoare totală de 244.000 de euro pentru 20 dintre angajații săi. Banii au fost însă folosiți pentru lucrări de renovare în Freizeit-Land. În timpul restricțiilor impuse de pendemie, s-ar fi lucrat însă full-time –  cu normă întreagă, nu redusă, așa cum ar fi fost normal - fiind efectuate tocmai lucrări de renovare.

Cazurile în care angajații români au fost păcăliți în Germania nu sunt puține

Adevărul a relatat recent despre acuzațiile Parchetul din Berlin la adresa unui angajator din Germania privind exploatarea și maltratarea mai multor cetățeni români angajați pe șantierele sale de construcții.

Anchetatorii au detaliat că bărbatul ar fi făcut promisiuni false unor muncitori din România, vizând munca în Germania. Odată ajunși acolo însă, muncitorii români au fost forțați să lucreze în condiții total diferite față de cele descrise inițial.

Programul lor de lucru era de zece ore pe zi, timp de șase zile pe săptămână. După șase săptămâni cu acest program de lucru, unul dintre muncitori a dezvăluit că a primit 80 de euro ca plată. Restul banilor i s-a spus că au fost reținuți pentru plata cheltuielilor de întreținere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite