Dezbateri finale în dosarul Colectiv, deschis de mai bine de 6 ani. Procurorii cer pedepse maxime pentru inculpaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photoas
FOTO: Inquam Photoas

În cadrul dezbaterilor programate vineri în dosarul „Colectiv”, procurorii au cerut pedepse maxime pentru inculpaţi, inclusiv pentru fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone care a fost condamnat, în primă instanţă, la 8 ani şi 6 luni pentru abuz în serviciu.

Dezbaterile finale din dosarul „Colectiv” au început vineri şi vor urma alte două şedinţe de judecată, programate pentru luni şi marţi, după care judecătorii vor delibera şi vor veni cu o decizie finală. 

Procurorii au cerut pedepse mai mari pentru patronii localului, acuzaţi că nu au luat măsuri de protecţie la incendiu. Aceştia susţin că tragedia putea fi evitată dacă s-ar fi respectat o minimă protecţie împotriva incendiilor. 

Procurorul DNA a cerut să se dea pedeapsa maximă prevăzută de lege. De asemenea, se cer pedepse mai mari şi pentru fostul edil al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, şi subalternele sale de la acea vreme pentru că au autorizat funcţionarea clubului ilegal. Mai mult, procurorul DNA a ceut şi mărirea despăgubirilor victimelor.

În 2019, în primă instanţă, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Tot atunci, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea patronilor clubului la câte 11 ani şi 8 luni de închisoare. Cei doi pirotehnişti din Colectiv au primit 9 ani şi 8 luni, respectiv 10 ani, iar pompierii anchetaţi fost condamnaţi la 9 ani şi 2 luni.

Persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015.

De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată prin apel de persoanele condamnate, dar şi de către procurori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite