Detalii din dosarul preotului Visarion Alexa. Cum justifică procurorii cererea de arestare

0
Publicat:

Procurorii susțin că Visarion Alexa ar fi agresat-o sexual pe femeia în vârstă de 37 ani după spovedanie, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apără.

Anchetatorii dau detalii din dosarul preotului Visarion Alexa. Foto: Facebook
Anchetatorii dau detalii din dosarul preotului Visarion Alexa. Foto: Facebook

 „Se efectuează cercetări cu privire la fapta unei persoane care la data de 23.04.2022, în jurul orelor 16:00, prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia şi în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din Bucureşti, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mana în zona vaginului şi a atins-o şi mangâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, fapta ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de agresiune sexuală”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 6, la solicitarea Mainnews.ro.  

Cum se apără preotul

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar, instanța respingând cererea procurorilor de arestare. Plângerea a fost depusă de o femeie în vârstă de 37 de ani pe data de 17 august, când autoritățile au demarat o anchetă. Poliţia Capitalei anunţă că dosarul a fost investigat cu ajutorul ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale, structură a Poliţiei Române specializată în acţivităţi de interceptare şi filaj.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat avocata preotului, citată de news.ro. Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

Reacția Patriarhiei Române

Arhiepiscopia Bucureștilor a demarat o anchetă internă în acest caz. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoțească”, a spus reprezentantul Patriarhiei.

Cine e Visarion Alexa

Visarion Alexa are 46 de ani și este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Militari, București. Este unul dintre cei mai populari preoți, fiind prezent la numeroase emisiuni radio și TV și printre cei care utilizează rețelele de socializare pentru a le răspunde tinerilor pe teme de interes. Postarile preotului au sute de distribuiri, ajungând şi pe reţeaua TikTok, folosită în principal de tineri.

"De prezenţa pe social media se ocupă tinerii de la parohie care şi-au asumat-o ca preocupare principală. Ei au decis să înregistreze dialogurile şi discuţiile pe care le avem, să le transcrie şi apoi ajung în spaţiul virtual considerând că ar putea fi de folos mai multor oameni", spunea Visarion Alexa, într-un interviu pentru Adevărul.

Duhovnicul modera emisiunea „Pâine şi sare” de la Radio Trinitas, în care discuta cu invitaţi din toate domeniile despre teme de actualitate. Printre invitaţii acestuia sunt Adela Popescu, Connect-R sau Mirela Retegan (fondator Gaşca Zurli).

Ulterior acţiunii procurorilor, emisiunile respective au fost sterse de pe YouTube de reprezentanţii Trinitas.

Visarion Alexa este printre cei care i-au luat apărarea Patriarhului Daniel după reportajul Recorder intitulat „Marele Alb”, în care s-au făcut dezvăluiri despre finanţele Bisericii Ortodoxe Române. În pandemie, a avut o atitudine precaută referitoare la măsurile de prevenţie.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite