Preotul Eugen Tănăsescu, despre Visarion Alexa: „Nu cred o iotă. Numai prădător sexual nu era”

0
0

Preotul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, susține că nu crede „o iotă” din acuzațiile care i se aduc preotului bucureștean Visarion Alexa, plasat sub control judiciar.

Preotul Eugen Tănăsescu FOTO: FB/Eugen Tănăsescu
Preotul Eugen Tănăsescu FOTO: FB/Eugen Tănăsescu

„Nu cred o iotă din povestea asta. Așa cum, în urmă cu câțiva ani, IPS Teodosie era acuzat de "abuz sexual" pe la Dervent de un om cu grave probleme. Numai prădător sexual nu era preotul Visarion Alexa....”, scrie Tănăsescu pe pagina sa de Facebook. 

Postarea lui Eugen Tănăsescu pe pagina de Facebook FOTO captură FB
Postarea lui Eugen Tănăsescu pe pagina de Facebook FOTO captură FB

Sâmbătă, 17 septembrie, preotul Visarion Alexa, paroh la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din București, a fost reținut de polițiști și apoi plasat sub control judiciar pentru că o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual în timpul spovedaniei.

Plângerea a fost depusă de o femeie în vârstă de 37 de ani la 17 august, când autoritățile au demarat o anchetă. 

Poliția Capitalei a transmis un comunicat de presă, prin care a anunțat că bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost reținut pentru 24 de ore pe data de 16 septembrie.

„În data de 17 august a.c., poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual. Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar ulterior, în data de 16 septembrie a.c., bănuitul a fost condus la sediul subunității pentru audieri. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală. Activitatea polițiștilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Preotul Visarion Alexa FOTO: FB/Visarion Alexa
Preotul Visarion Alexa FOTO: FB/Visarion Alexa

Mariana Mihai, avocata preotului Visarion Alexa, a declarat că părintele și femeia care a depus plângerea se cunoșteau de doi ani și ar fi comunicat permanent.

Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat avocata. 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite