Cum vrea Ministerul Sănătății să rezolve criza analizelor toxicologice de la Institutele de Medicină legală

0
Publicat:

Echipamente în valoare de  26 de milioane de euro pentru detectarea substanţelor psihoactive vor fi cumpărate pentru institute și servicii de medicină legală din toată țara, anunță Ministerul Sănătății. 

IML, dotate cu echipamente pentru detectarea substanţelor psihoactive - Foto Arhivă
IML, dotate cu echipamente pentru detectarea substanţelor psihoactive - Foto Arhivă

În acest fel, Ministerul Sănătății vrea să rezolve  criza analizelor toxicologice la Institutele Naționale de Medicină Legală (INML). 

Proiectul este finanțat de Banca Mondială, astfel 650 de echipamente de ultimă generație, în valoare de 26 de milioane de euro, vor ajunge la institute și servicii de medicină legală din întreaga țară, transmite Ministeru Sănătății. 

Mai exact, șase institute de medicină legală (INML) și 36 de servicii județene de medicină legală (SJML) din toată țara vor fi dotate cu echipamente de toxicologie capabile să detecteze și să determine cantitativ alcoolul, drogurile stupefiante și noile substanțe psihoactive. 

Din 13 februarie, INML a suspendat efectuarea analizelor toxicologice pentru droguri, ceea ce afectează grav atât activitatea organelor de justiție, cât și pe cea medicală. Echipamentele Institutului pentru efectuarea acestor teste au fost ridicate de compania care le asigura în baza unui contract de comodat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite