Ciolacu: Evaluarea pagubelor din zonele afectate de inundații trebuie finalizată cât mai repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că procedura de evaluare a pagubelor privind zonele afectate de inundații este în curs, subliniind că trebuie finalizată cât mai repede pentru ca despăgubirile să ajungă la oameni cât mai curând. Șeful Guvernului a discutat cu șeful DSU, șeful Administrației Naționale „Apele Române și mai mulți miniștri. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvernul Românniei, „premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi o întâlnire de lucru pentru a analiza situația din zonele afectate de inundații și măsurile de intervenție necesare pentru sprijinirea urgență a persoanelor care au de suferit din cauza fenomenelor meteorologice”.

Șeful Executivuluii, Marcel Ciolacu, a subliniat că „pentru oamenii aflați în situații dificile, fiecare zi contează”.

„Am cerut autorităților statului ca acolo unde putem interveni pentru a ajuta populația, să o facem cât mai rapid. Procedura de evaluare a pagubelor este în curs, trebuie finalizată cât mai repede pentru ca despăgubirile pentru pierderile suferite să ajungă la oameni cât mai curând", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit sursei citate, premierul a cerut, de asemenea, „ca mecanismul de comunicare între instituțiile statului să fie pro-activ, având în vedere ca asemenea fenomene meteorologice au devenit, din păcate, extrem de dese”.

Șeful Executivului a cerut și ca „ministerele și agențiile din subordine să acționeze coordonat cu celelalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență pentru ca reacția de răspuns să fie eficientă”.

La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Mircea Fechet, secretarul de stat în MMAP, Bogdan Balanișcu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul general la Administrației Naționale „Apele Române”, Sorin Lucaci, și consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frasineanu.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, și șeful DSU, Raed Arafat, „au evidențiat necesitatea derulării unor campanii de avertizare a populației din zonele cu risc de inundații, care să includă mesaje adaptate situației din teren”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite