CFR anunță lucrări pe linia feroviară Pasărea-Brănești pentru următoarele două nopți

0
Publicat:

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) anuță reparații la suprastructura feroviară de la trecerea la nivel situată pe linia de cale ferată Pasărea - Brăneşti, Sat Brăneşti. Acestea vor fi realizate pe parcursul nopţilor de miercuri spre joi, respectiv de joi spre vineri, potrivit CFR. 

Reparații pe linia feroviară Pasărea-Brănești  FOTO Shutterstock
Reparații pe linia feroviară Pasărea-Brănești FOTO Shutterstock

Potrivit comunicatului emis de CFR  "(...) în zilele de 20/21 septembrie şi 21/22 septembrie 2023, în intervalul orar 22:00 - 5:00, se vor executa lucrări de reparaţii la suprastructura căii ferate de la trecerea la nivel situată pe linia de cale ferată Pasărea - Brăneşti, la km 27+866, Sat Brăneşti. Lucrările de întreţinere şi reparaţii la suprastructura căii ferate de pe firul II între Pasărea şi Brăneşti, km 27+800 - 27+900, inclusiv în zona rutieră din interiorul trecerii la nivel cu calea ferată de la km 27+866 se vor executa doar în cursul nopţii de miercuri spre joi, 20/21 septembrie, respectiv joi spre vineri 21/22 septembrie, cu închiderea traficului feroviar pe firul II, în intervalul orar 22:00 - 5:00, şi interzicerea circulaţiei rutiere prin pasaj între orele 00:00 - 4:00".

Astfel, în timpul lucrărilor, noaptea, va fi interzisă circulația rutieră în pasajul din zona respectivă.

Scopul acestor lucrări este reprezentat de ridicarea restricţiei de viteză de 70 km/h şi creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor în zona trecerii la nivel la 160 km/h, precum şi optimizarea condiţiilor de trafic pentru circulaţia rutieră,  potrivit Agerpres.

Compania feroviară menţionează că lucrările la suprastructura feroviară sunt executate de SRCF Bucureşti în regie proprie şi constau în ciuruirea şi completarea prismei de piatră spartă, înlocuirea prinderilor şină-traversă, rectificarea direcţiei şi a nivelului liniei CF prin buraj mecanizat, demontarea şi remontarea dalelor de beton Strail de pe zona rutieră a pasajului.

Nu sunt singurele lucrări anunțate de CFR Infrastructură din ultima vreme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite