Ce sentință au primit frații care le-au făcut conturi false vedetelor. Printre victime sunt Teo Trandafir și Andreea Marin

0
Publicat:

Cel mai mare dosar, deschis vreodată în România pentru uzurparea identității unor vedete și folosirea falsurilor în scopuri necinstite, a ajuns la sentința finală. În jur de 80 de victime au depus plângere, iar printre numele sonore din showbiz se numără Teo Trandafir și Andreea Marin.

Frații care le-au făcut conturi false vedetelor și-au primit sentința FOTO Shutterstock
Frații care le-au făcut conturi false vedetelor și-au primit sentința FOTO Shutterstock

Cei patru frați, care s-au dat drept vedete, de pe conturi false, și-au primit sentința, după șase ani.

Cele mai cunoscute personaje prinse fără voia lor în această speță sunt Teo Trandafir și Andreea Marin.

Inculpați sunt patru bărbați din județul Neamț, care au elaborat, în urmă cu mai mulți ani, un plan pentru a se îmbogăți, dându-se drept vedete de la noi din țară.

Ei au inițiat campanii umanitare inventate, promovate pe Facebook prin intermediul unor conturi false, deschise pe numele mai multor VIP-uri. Cap de listă au fost vedetele Teo Trandafir și Andreea Marin care înseamnă în meseria lor muncă, ambiție, onoare și curajul de inova mereu.

Suspecții cereau bani în numele celor două pentru a rezolva diferite situații grave de la sărăcie la boli incurabile. Ancheta a fost desfășurată de procurorii de la DIICOT Suceava.

Cine sunt cei patru frați

Iulian Vlad Lăcătuş, în vârstă de 22 de ani, Alexandru Ovidiu Lăcătuş, de 23 de ani, Valentin Lăcătuş, în vârstă de 18 ani, fraţi, şi Constantin Cătălin Negru, în vârstă de 23 de ani (vârstele sunt de la data comiterii faptelor), toţi din Neamţ, au fost inculpaţii din acest dosar conform monitorulsv.ro

Liderul grupului a fost Iulian Vlad Lăcătuș, acesta fiind acuzat că a constituit grupul infracțional organizat în cadrul căruia s-a acționat în mod coordonat, prin crearea de conturi fictive în rețeaua de socializare Facebook.

Lăcătuș a avut conform procurorilor ideea de a iniția campanii umanitare nereale în numele VIP-urilor pentru a sensibiliza oamenii să trimită sume de bani, obținând astfel beneficii materiale.

Povestea unui dosar gândit 6 ani și închis într-o zi

Din nefericire în aceste zile, când să dea sentința, Tribunalul Neamț a constatat (...) 

Citește continuarea pe Click.ro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite