Cum a convins un bărbat cinci femei să se îndrăgostească de el şi să-i dea bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost prins de poliţişti în flagrant FOTO: IPJ Argeş
Bărbatul a fost prins de poliţişti în flagrant FOTO: IPJ Argeş

Un piteştean de 47 de ani a fost trimis în judecată pentru înşelăciune în formă continuată şi fals informatic după ce a convins cinci femei să îi dea câteva mii de lei folosind un cont fals de Facebook cu poza unui manechin.

După săptămâni întregi de cercetări, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au stabilitpe durata a cinci luni, între 2 octombrie 2021 - 25 februarie a.c., după şi-a creat un cont fals pe Facebook, bărbatul din Piteşti ar fi iniţiat conversaţii cu cinci femei necăsătorite sau care nu se aflau în vreo relaţie, făcându-le să se îndrăgostească de el şi cerându-le ulterior diferite sume de bani. Bărbatul pusese pe profilul de Facebook şi fotografii cu o femeie în vârstă, pretinzând că este mama sa. „Profitând de vulnerabilitatea celor cinci femei pe care le-a abordat pe Facebook şi care aveau disponibilitatea de a purta conversaţii pentru cunoaşterea unei persoane de sex opus, inculpatul îşi arăta faţă de acestea interesul pentru iniţierea unei relaţii amoroase şi într-un interval scurt de timp le inducea în eroare că se aflau într-o relaţie. Bărbatul le spunea victimelor că este un prosper om de afaceri”, precizează anchetatorii în rechizitoriu.

După ce-şi cucerea victimele cu declaraţii de dragoste siropoase, bărbatul le spunea acestora că are nevoie de sume relativ mici de bani pentru a rezolva diverse probleme personale. Iar în cazul în care femeile erau reticente bărbatul folosea capturi de ecran prin care le făcea pe femei să creadă că le înapoiază banii prin transfer bancar într-o aplicaţie de internet banking. În câteva cazuri, bărbatul le-a spus victimelor că îşi trimite un angajat să ia banii personal, însă în realitate el venea şi ridica sumele de bani. Bărbatul a obţinut în total aproape 4.000 de lei de la cele cinci femei.

Cum l-au prins poliţiştii

Poliţiştii din Piteşti au intrat pe fir pe 25 februarie a.c., când o femeie a depus plângere, precizând că este victima unei tentative de înşelăciune. Femeia a declarat că a fost contactată pe Facebook de un bărbat care, sub pretextul iniţierii unei relaţii amoroase şi profitând de vulnerabilitatea sa, i-a solicitat 700 de lei, motivând că are diverse probleme personale. Poliţiştii şi femeia au organizat un flagrant în aceeaşi zi. Drept urmare, femeia s-a întâlnit cu cel care îi ceruse bani pe Facebook şi i-a oferit un plic ce conţinea o coală format A4, pe care femeia a scris „700 lei” şi „Crezi că mă poţi păcăli?”, plic în care bărbatul în cauză credea că se află suma de 700 lei.

Autorul tentativei de înşelăciune a fost interceptat imediat de poliţişti. Iar după controlul corporal, aceştia i-a verificat telefonul mobil. În aplicaţia Facebook, poliţiştii au descoperit o conversaţie a bărbatului, care folosea o identitate şi poze false cu un manechin, conversaţie în care acesta îi făcea numeroase complimente femeii, după care obţinea date personale de la aceasta privind situaţia personală şi îi propunea începerea unei relaţii amoroase. Bărbatul i-a trimis trei fotografii în care apărea altă persoană şi o femeie mai în vârstă, despre care i-a spus că este mama sa şi că are o problemă de sănătate. În aceeaşi discuţie, bărbatul îi cerea femeii pe care încerca să o cucerească suma de 700 de lei pentru a plăti o orteză a mamei sale, motivând că el nu este în oraş pentru a plăti.

Făptuitorul i-a spus femeii pe care încerca să o înşele că are o situaţie financiară foarte bună şi că deţine o maşină de teren. Conversaţia a abundat ulterior în declaraţii de dragoste şi promisiuni de plimbări la munte.

Ulterior, în perioada 3 martie - 11 aprilie, cinci femei au depus plângeri la poliţie, reclamând că au fost înşelate cu diverse sume de bani de acelaşi bărbat cu cont fals de Facebook, care le făcea diferite declaraţii de dragoste, le spunea că doreşte să înceapă o relaţie amoroasă, după care le cerea bani. Victimele le-au furnizat poliţiştilor inclusiv capturi de ecran ale conversaţiilor cu cel care le înşelase.

Cea mai mare sumă dată de o femeie a fost de 1.450 lei, pe data de 19 februarie a.c., la trei zile după ce avusese mai multe conversaţii sentimentale cu bărbatul cu identitate falsă pe reţeaua de socializare. Acesta i-a cerut iniţial femeii 450 de lei cu titlu de împrumut, pentru efectuarea unei plăţi urgente, către un angajat al său, motivând că el este plecat în alt oraş. Numai că cel care a ridicat banii era chiar bărbatul de pe Facebook. La scurt timp după ce a primit cei 450 de lei, acelaşi bărbat i-a cerut victimei pe Facebook suma de 1.000 de lei, banii fiind predaţi în mai puţin de două ore.

Procesul autorului celor cinci înşelăciuni va fi judecat în libertate, iar procesul va începe în luna septembrie la Judecătoria Piteşti.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Escrocheria care a scandalizat Germania. O grupare infracţională s-a folosit de familii sărace ca să încaseze ilegal peste un milion de euro de la statul german

Înşelăciune cu criptomonede. La cât se ridică paguba şi ce s-a găsit la percheziţii

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite