Ce au discutat Regele Charles și șeful SRI în timpul ceremoniei de la Cotroceni

0
Publicat:

Regele Charles și directorul SRI au schimbat câteva vorbe în timpul ceremoniei oficiale de la Palatul Cotroceni. SRI a arătat, într-o postare pe rețelele de socializare, că cei doi oficiali au discutat despre contribuția instituției în războiul de agresiune declanșat de Rusia.

Directorul SRI, discuție cu Regele Charles FOTO: Facebook SRI
Directorul SRI, discuție cu Regele Charles FOTO: Facebook SRI

„Prezent într-o vizită privată în România, Regele Charles III a transmis mulțumiri directorului SRI și angajaților Serviciului pentru modul exemplar în care își îndeplinesc mandatul de apărare a valorilor democratice și pentru contribuția de partea forțelor binelui în războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei”, se arată în postare SRI de pe Facebook.

Regele Charles a avut o solicitare în timpul ceremoniei de primire organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia vizitei sale în România. Monarhul britanic a cerut să îl cunoască pe directorul SRI, potrivit Digi24.

Sursa citată arată că monarhul britanic i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să îi faciliteze o întâlnire cu directorul SRI, Eduard Hellving: „Vreau să îl întâlnesc să îi strâng mâna”, a cerut Regele Charles.

Monarhul britanic a fost primit, vineri, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. La ceremonia de după discurs au fost invitate în jur de 300 de persoane. Printre cei ajunși și la eveniment sunt miniștri ca Adrian Câciu și Florin Spătaru, dar și primarul Capitalei, Nicușor Dan. De asemenea, printre invitați mai sunt și reprezentanți ai MAI, cum este Raed Arafat. Sunt și reprezentanți ai PNL, cum este cazul lui Andrei Baciu (președinte PNL Sector 3).

După întrevederea de la București, Regele Charles și-a început turnul său transilvănean. Monarhul britanic a ajuns vineri, 2 iunie, la proprietățile sale de la Valea Zălanului, comuna Malnaș, în județul Covasna. 

Vizita la Viscri, în județul Brașov, unde deține mai multe proprietăți, va avea loc marți, 6 iunie, ultima zi a șederii regelui Marii Britanii în România, au precizat pentru Europa Liberă.

Așteptat de localnicii din Valea Zătunului

În fața casei cu numărul 1 din Valea Zălanului, proprietate a Regelui Charles al III-lea încă de pe vremea când era prinț de Wales, vineri seară era multă emoție. Mai mulți localnici și copii l-au așteptat pe monarhul britanic ca să-i ureze „bun venit”, dat fiind că îl consideră pe acesta „unul de-al lor”, chiar dacă de data aceasta înalta față regală vine într-o ipostază nouă, cea de monarh.

Într-o atmosferă destinsă și liniștită, suveranul britanic, care a ajuns de la București la Valea Zălanului cu mașina, și nu cu elicopterul, așa cum se presupunea inițial, a fost întâmpinat cu flori de câmp galbene și un bujor roșu, buchet oferit de „doamna Maria”, o femeie din Valea Zălanului pe care fostul prinț de Wales o cunoștea de la vizitele trecute. Ea a spus că abia așteaptă să-i ofere monarhului „miere bio de albine”, unul dintre alimentele preferate ale regelui.

La sosirea în micul sătuc transilvănean Regele Charles a fost îmtâmpinat de către Contele Tibor Kálnoky, alături de soția sa, Anna Kálnoky.

Sâmbătă, sătenii din Valea Zălanului vor organiza un picnic câmpenesc, la care ei speră să se afle și Regele Charles, care preferă mâncarea simplă și bucatele tradiționale românești. Este de așteptat, de asemenea, ca monarhul britanic să facă, alături de cunoscuți și de prietenul său de suflet, Contele Tibor Kalnoky, așa cum obișnuia și înainte, lungi plimbări pe dealurile din jurul reședinței sale.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite