Sejur în casa Regelui Charles din Valea Zălanului. Cât costă să dormi în patul regal și cum arată proprietatea FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Admirația Regelui Charles pentru România și pentru peisajele sale superbe nealterate de modernitate este bine cunoscută. De mai bine de zece ani monarhul deține mai multe proprietăți în județele Brașov și Covasna. Una dintre acestea se află în satul Valea Zălanului, care în prezent se poate închiria.

Casa de oaspeți Zălan a Regelui Charles FOTO lapensiuni.ro
Casa de oaspeți Zălan a Regelui Charles FOTO lapensiuni.ro

Potrivit site-ului zalan.transylvaniancastle.com, proprietatea Regelui Charles este protejată de pajiștile și dealurile Văii Zălanului, aparținând comunei Malnaș, din județul Covasna.

Achiziționată cu cel puțin zece ani în urmă de actualul rege Charles al III-lea, a cărui încoronare a avut loc sâmbătă, 6 mai, proprietatea de la Valea Zălanului, pe care se află patru căsuțe, și-a păstrat autenticitatea transilvăneană. Clădirile construite în principal din lemn, adevărate bijuterii, au fost restaurate cu grijă, cu metode și materiale tradiționale, de către meșteri locali.

image

Proprietatea are șapte camere duble cu băi private în trei căsuțe de patrimoniu, fiecare cu terase proprii. O a patra clădire are un salon de luat masa cu un șemineu mare și o zonă confortabilă de relaxare pe un palier deasupra bucătăriei.

image

Există, de asemenea, bănci și mese în aer liber, șezlonguri și hamace în grădină, precum și un hambar pentru micul dejun cu un cuptor mare pentru pâine.

Proprietate a Regelui Charles de la Valea Zălanului FOTO  laPensiuni.ro
Proprietate a Regelui Charles de la Valea Zălanului FOTO laPensiuni.ro

Potrivit prezentării de pe site-ul citat, camerele sunt mobilate exclusiv cu mobilier transilvănean de epocă, inclusiv majoritatea materialelor textile.

Pentru a crea o atmosferă de pace și liniște și pentru ca relaxarea să fie completă, nu există televiziune sau radio, ci doar o mulțime de cărți pe rafturi.

Interior din casa de la Valea Zălanului a Regelui charles FOTO laPensiuni.ro
Interior din casa de la Valea Zălanului a Regelui charles FOTO laPensiuni.ro

„Proprietatea nu trebuie văzută ca o stațiune de vacanță în stil „shabby chic”, este autentică în armonia sa, iar oaspeții simt că stau într-o casă privată veche de secole, este mențiunea de pe site-ul citat.

Din descrierea pensiunii de la Valea Zălanului nu putea lipsi biodiversitatea Transivlaniei care l-a impresionat atât de mult pe rege: „Proprietatea se caracterizează prin bogata sa biodiversitate de plante, insecte, păsări, ciuperci și mamifere mari, inclusiv urși (uneori traversând curtea din spate). Una dintre cele mai rare și spectaculoase orhidee din Europa, Lady Slipper, dintre care un singur exemplar sălbatic a supraviețuit până în prezent în Marea Britanie, înflorește în pădurile văii în mai și iunie”.

Căsuța Prințului, cea în care obișnuia să stea Regele Charles când venea în România, are trei camere, una din acestea fiind, evident, camera Prințului, unde prețurile pe noapte variază între 129 și 211 euro, în funcție de tipul de masă (mic dejun, demipensiune și pensiune completă).

image

Există, de asemenea, și varianta All Inclusive, care costă 352 de euro pe noapte.

Camera Prințului, Valea Zălanului (județul Covasna) FOTO laPensiuni.ro
Camera Prințului, Valea Zălanului (județul Covasna) FOTO laPensiuni.ro

Tot în Căsuța Prințului mai sunt Camera majordomului (unde prețurile sunt apropiate celor de la Camera prințului) și Camera mătușii Ida, unde prețurile sunt ceva mai mici, variind între 109 și 332 de euro pe noapte, în funcție de regimul de masă ales.

Pe proprietatea de la Valea Zălanului mai sunt două căsute, Căsuța de Jos și Căsuța Stream, fiecare cu câte două camere, de dimensiuni similare. Ambele cabane au zone exterioare de relaxare.

Camera prințului și camera majordomului sunt ceva mai mari (20 – 25 m2) cu mobilier și textile elaborate, de epocă, și care au paturi duble/twin și cu cadă.

Camera mătușii Ida, din Căsuța Prințului, de la Valea Zălanului
Camera mătușii Ida, din Căsuța Prințului, de la Valea Zălanului

Oaspeții mai pot avea în program activități precum călătorii pe cal sau în căruță, vizitarea unor castele din zonă și a unor ateliere de meșteșugari locali, unde pot experimenta olăritul sau pot să-și facă singuri pâinea, vizite la Brașov și Bran, excursii pentru vizionarea urșilor, utilizarea saunei cu apă sărată etc.

Majoritatea oaspeților care vin la casa Regelui Charles sunt străini atrași de frumusețea încă nealterată a locului care l-a fermecat atât de tare pe însuși Regele Charles, de altfel, un susținător și un admirator al României, care a făcut atât de cunoscută România peste hotare.

Casa de oaspeți Zălan
Casa de oaspeți Zălan

Micul cătun din Valea Zălanului a fost documentat pentru prima dată în secolul al XVI-lea ca aparținând lui Bálint Kalnoky, unul dintre strămoșii transilvăneni ai Prințului de Wales. De altfel, contele Kalnoky Tibor, proprietarul domeniului de la Micloșoara, este bun prieten cu Regele Charles, care a fost adesea găzduit aici.

Contele este prieten bun cu Regele Charles, el fiind cel care l-a ajutat să cumpere proprietatea de Valea Zălanului, județul Covasna, dar și cel care i-o administrează. Kálnoky are o relație apropiată cu Casa Regală a Marii Britanii, el nelipsind de pe lista invitaților de onoare la marile evenimente ale Familiei Regale, cum au fost, de exemplu, nunțile prinților William și Harry.


MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite