Momentul în care Iohannis îi explică Regelui Charles cum să salute în limba română VIDEO

0
Publicat:

Regele Charles al III-lea a aterizat, vineri, pe Aeroportul Băneasa și urmează să participe la diverse evenimente în țara noastră. Chiar dacă este vorba despre o vacanță, monarhul a acceptat o întâlnire de curtoazie cu președintele Klaus Iohannis, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

În timpul ceremoniei oficiale, un moment inedit a fost surprins de camerele de luat vederi. Regele l-a întrebat pe Iohannis cum să salute în limba română.

Aceasta este prima vizită externă pe care Regele Charles al III-lea o face după încoronare și a ales România drept destinație. Chiar dacă este o vacanță pentru monarhul britanic, acesta a fost de acord să aibă și o întâlnire protocolară cu președintele României, Klaus Iohannis.

După aterizarea avionului la Aeroportul Băneasa din București, delegația oficială a regelui s-a oprit la Palatul Cotroceni, unde a fost primit pe Platoul Marinescu de către Klaus Iohannis.

În cadrul ceremoniei, au fost intonate imnurile naționale ale Marii Britanii și României, iar cei doi oficiali au mers pe covorul roșu pentru a saluta Garda de Onoare.

Regele Charles al III-lea și Klaus Iohannis FOTO Captură ecran/ Administrația Prezidențială
Regele Charles al III-lea și Klaus Iohannis FOTO Captură ecran/ Administrația Prezidențială

 Regele Charles al III-lea, salut în limba română

Acela a fost și momentul în care Iohannis i-a comunicat regelui formula de salut, în fața militarilor.

„Bună ziua”, a transmis președintele, iar Regele Charles al III-lea a repetat mesajul, primind aprobarea, prin înclinarea capului.

Regele a rostit, la rândul său „Bună ziua”.

Garda de Onoare a răspuns prin salutul: „Să trăiți!”.

După ceremonia de primire oficială, urmează o serie de discuții bilaterale și alte întâlniri, iar ulterior, Regele se va deplasa în localitățile Viscri și Valea Zălanului, unde deține mai multe proprietăți. Vizita regelui Charles al III-lea în România reprezintă un moment important pentru consolidarea legăturile dintre cele două țări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite