Cazul Caracal. DIICOT renunţă la serviciile specialiştilor de la Institutul de Medicină Legală pentru analiza ADN-ului Luizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT vor renunţa la serviciile specialiştilor din cadrul Institutului de Medicină Legală (INML) în privinţa analizei ADN-ului Luizei şi vor fi căutate alte instituţii, inclusiv unele din străinătate, pentru efectuarea noilor expertize.

Procurorii s-au deplasat, luni, acasă la mama Luizei pentru prelevarea de ADN pentru noi expertize genetice, însă Monica Melencu a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul, potrivit Mediafax.

În aceste condiţii, anchetatorii au obţinut de la Tribunalul Bucureşti autorizare, iar marţi vor preleva probele noi.

Anterior, Parchetul General a deschis, în urma unei sesizări, un dosar penal in rem privind modul în care specialiştii INML au efectuat analiza ADN, însă este vorba despre cazul Alexandrei Măceşanu.

Săptămâna trecută, legiştii au trimis la DIICOT raportul final privind expertiza antropologică a fragmentelor osoase descoperite la liziera unei păduri din Caracal, unde Gheorghe Dincă susţine că a aruncat rămăşiţele Luizei Melencu, şi au precizat că acestea aparţinând unei fete de 15-19 ani. Specialiştii menţionau că este vorba despre o altă persoană decât Alexandra Măceşanu. În plus, Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis că restul fragmentelor osoase din gospodăria inculpatului provin de la animale.

Raportul arăta că fragmentele osoase şi fragmentele dentare expertizate provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite