INML a anunţat rezultatele expertizei asupra oaselor găsite în liziera de pădure. Ce spune instituţia despre fragmentele din casa lui Dincă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Medicină Legală a finalizat expertiza medico-legală asupra fragmentelor osoase găsite în liziera de pădure, concluzia fiind că aparţin unei singure persoane, de sex feminin, cu vârsta între 15-19 ani. Potrivit INML, toate fragmentele osoase găsite în curtea lui Gheorghe Dincă sunt de origine animală.

Specialiştii din cadrul INML au comunicat, în urmă cu puţin timp, rezultatele celei de-a doua analize a oaselor găsite în liziera din pădurea Caracal, oase despre care Gheorghe Dincă susţine că ar fi ale Luizei Melencu. Nici de această dată experţii INML nu au reuşit să identifice un ADN, însă se menţine primul rezultat, conform căruia oasele sunt ale unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani. Potrivit INML oasele nu aparţin Alexandrei Măceşanu.

Comunicatul DIICOT

„Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

La data de 18.09.2019, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019, în zona de lizieră de pădure amplasată pe terenul staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal ca fiind locul unde a aruncat mai multe fragmente osoase ce au fost identificate şi ridicate.

Din concluziile raportului de expertiză rezultă faptul că, fragmentele osoase şi fragmentele dentare expertizate provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani.

Resturile scheletale şi dentare identificate în liziera pădurii staţiunii agricole Caracal provin de la o altă persoană decât cea descoperită la data de 26.07.2019.

De asemenea, la aceeaşi dată, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase descoperite în toate perimetrele cercetate în locuinţa inculpatului şi a excavaţiilor efectuate în incinta imobilului, în perioada 12.08.2019 - 28.08.2019.

Din concluziile acestui raport rezultă faptul că întregul material osos examinat este de origine animală.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite