180 de kilograme de heroină capturate în Portul Constanța. Drogurile trebuiau să ajungă în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O rețea de traficanți de droguri care ar fi introdus în România, prin Portul Constanța, zeci de kilograme de heroină a fost destructurată de autorități. Practic, pe 26.05.2022, membrii grupării de traficanți ar fi introdus în România, prin Portul Constanța, 186 de kilograme de heroină, ascunsă în 16 tone de curmale importate din Iran - operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România.

186 de kilograme de heroină au introdus traficanții în România într-o singură zi
186 de kilograme de heroină au introdus traficanții în România într-o singură zi

Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

În urma cooperării judiciare, au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care ar fi preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și, ulterior, arestați preventiv.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate ar fi fost coordonate de un cetățean turc, aflat pe teritoriul României.

În cursul acestei zile, cetățeanul de origine turcă urmează să fie dus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite