Băsescu, despre noile acuzaţii ale DNA pentru Udrea: La Kovesi e şi o chestiune femeiască, funcţionează răutatea feminină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
basescu kovesi

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, miercuri, la România TV, că noile acuzaţii ale DNA la adresa Elenei Udrea arată ”răutatea femeiască” a Codruţei Kovesi şi disperarea ei legată de faptul că nu poate răspunde convingător întrebărilor legate de teza sa de doctorat şi de relaţiile cu omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

”A fost într-o vreme moda la DNA a abuzului în serviciu. După decizia Curţii Constituţionale au lăsat-o mai uşor cu abuzul în serviciu, apoi a fost că «noi te acuzăm, dăm comunicate, dar tu nu ai voie să vorbeşti». De la dosarul cu fiica mea, s-a trecut la altă ticăloşie - instigare la luare de bani”, a comentat Traian Băsescu cele două acuzaţii de instigare la luare de mită de care s-ar face vinovată, în opinia DNA, Elena Udrea.

Liderul PMP susţine că extinderea acuzaţiilor la adresa Elenei Udrea are drept cauză şi circumstanţele în care se află Codruţa Kovesi, cu suspiciunile legate de teza ei de plagiat şi de relaţiile cu Sebastian Ghiţă, la care s-ar adăuga ”răutatea feminină”. 

”La doamna Kovesi este şi o chestiune femeiască, funcţionează total şi răutatea feminină (...) Am ajuns la o aberaţie. Păi dacă eu întreb «poţi să plăteşti o factură?» şi el zice «da», atunci este responsabilitatea lui cum o plăteşte”.

DNA cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009, în care ar fi suspectată şi de două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale în cauza în care deja este cercetată pentru cinci fapte de spălare de bani.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea, la data faptelor ministru al Turismului, suspectată de două infracţiuni de instigare la luare de mită, care ar fi fost săvârşite în exercitarea funcţiei ministeriale, a anunţat miercuri DNA.

“Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală”, a precizat sursa citată.

În acelaşi dosar, în luna septembrie, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Elena Udrea, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani,Gheorghe Nastasia, la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului, şi Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, pentru luare de mită.

În urma probelor administrate ulterior începerii urmăririi penale, procurorii au obţinut probe noi cu privire la săvârşirea de către Elena Udrea a două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale, a precizat DNA.

“Pe baza probelor respective a rezultat că Udrea Elena Gabriela i-a determinat pe Nastasia Gheorghe, secretarul general al Ministerului Turismului, precum şi pe Tarhon Victor, preşedintele Consiliului judeţean Tulcea (instituţie care primea finanţare şi de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanţilor unor societăţi comerciale care aveau contracte cu cele două instituţii să achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale. Plata s-a realizat în baza unor contracte fictive, iar legătura dintre persoanele care obţineau fondurile infracţionale şi prestatorii de servicii a fost realizată de către Udrea Elena Gabriela”, susţin procurorii.

Anchetatorii susţin că Elena Udrea ar fi coordonat persoanele care au acţionat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel încât banii obţinuţi pe cale nelegală să ajungă la societăţile care prestau servicii legate de campanie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite