Antreprenorii români au donat sute de generatoare și calorifere electrice regiunilor Cernăuți, Harkov și Herson

0
Publicat:

Firme și oamenii de afaceri români au donat autorităților din Cernăuți, Ucraina, 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice pentru a ajuta populația să treacă peste dificultățile cauzate de război.

FOTO BucPress
FOTO BucPress

Printre donatori se numără Grampet, GFR si Fundatia Toflea. O parte din bunurile donate vor fi distribuite la Cernăuți, iar restul vor merge către populația din Harkov și din regiunea Herson, informează BucPress.

„Dorința noastră este de a ne implica cât mai mult și de a sprijini Ucraina afectată de război. Într-un context dificil, trebuie să ne unim forțele și să ajutăm. Sperăm că donația de 100 de generatoare și 200 de calorifere electrice, realizată împreună cu GFR si Fundatia Toflea  va aduce o rază de speranță ucrainenilor”, a declarat președintele Grampet Group, domnul Gruia Stoica, potrivit sursei mai sus citate.

Prim-vicepreședintele Consiliului Regional Cernăuți, Mîkola Guitor și șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk au mulțumit românilor pentru ajutor.

„Astăzi, întreaga lume democratică înțelege importanța victoriei Ucrainei în acest război nedrept și crunt.  Plătim pentru dreptul nostru de a fi liberi și independenți cu miile de vieți ai apărătorilor noștri.  Milioane de ucraineni și-au părăsit casele sau le-au pierdut.  Ca refugiați au căutat adăpost în vestul țării noastre și în străinătate.  Milioanele de cetățeni rămași acasă au dificultăți cu hrana, apa potabilă, medicamente și căldură.  Apreciem foarte mult eforturile și inițiativa tuturor celor care îi ajută pe ucraineni”, a spus Mîkola Guitor.

64 de generatoare vor ajunge la instituțiile comunale de îngrijire medicală și sanitară primară ale comunelor din regiune, iar 36 vor fi duse în alte regiuni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite