Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită la Cernăuţi în contextul războiului din Ucraina: „Uniţi vom putea realiza lucruri minunate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Cârciu FOTO Facebook
Gheorghe Cârciu FOTO Facebook

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu a transmis că, în cadrul vizitei oficiale în oraşul Cernăuţi, din Ucraina, una dintre temele de discuţie s-a concentrat pe actuala sesiune de finanţare nerambursabilă, cei prezenţi fiind încurajaţi să depună cât mai multe proiecte în beneficiul comunităţii.

„Cu prilejul efectuării vizitei oficiale la Cernăuţi am avut ieri, 7 mai 2022, o primă întâlnire la sediul Consulatului General al României la Cernăuţi. Alături de Excelenţa Sa, consulul general doamna Loredana Stănculescu, ne-am întâlnit cu elevii şi studenţii români din regiune, cărora le-am înmânat ghiozdane, tablete şi laptopuri”, a transmis Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni.

Potrivit oficialului, „în contextul acestei întrevederi, temele de discuţie s-au concentrat, în egală măsură, şi pe actuala sesiune de finanţare nerambursabilă, care se încheie pe data de 30 iunie 2022, cei prezenţi fiind încurajaţi să depună cât mai multe proiecte în beneficiul comunităţii. 

„De asemenea, taberele ARC din acest an, programul de granturi al instituţiei noastre, dar şi susţinerea învăţământului în limba română au fost o serie de alte subiecte dezbătute alături de cei prezenţi.

Totodată, programul a avut ca obiectiv şi vizitarea Muzeului ”Maximilian Hacman” din Oprişeni, muzeu de istorie şi etnografie”, a mai informat secretarul de stat. 

„Doar împreună şi uniţi vom putea realiza lucruri minunate şi folositoare comunităţii!”, afirmă secretarul de stat, completând că, „în încheierea zilei, delegaţia a fost la Universitatea Naţională ”Yurii Fedkovich” din Cernăuţi, unde funcţionează Catedra de Filologie, Română şi Clasică”. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite