Ambasadoarea Franţei: Avem nevoie de România, cu atât mai mult în Schengen, în situaţia actuală

0
Publicat:

Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer, a declarat miercuri, într-un interviu pentru Agerpres, că „este nevoie de România în Schengen", în situaţia actuală.

România nu este încă în spațiul Schengen. FOTO Shutterstock
România nu este încă în spațiul Schengen. FOTO Shutterstock

Diplomatul francez îşi încheie misiunea la Bucureşti.

Noi, francezii, după ce am încercat din greu, în timpul preşedinţiei franceze (a Consiliului UE - n.r.), în 2022, să obţinem unanimitate, susţinem sută la sută (demersurile - n.r.) vicepremierului Cătălin Predoiu şi toate eforturile făcute la nivel guvernamental. În acelaşi timp, suntem de părere că graniţele externe ale Uniunii Europene trec prin România. Avem destule provocări în prezent pentru a ne gândi că este mai bine să avem România în Schengen", a afirmat ambasadoarea Franţei.

„Există multă presiune în ceea ce priveşte transportul de cereale”

Pe dosarul Schengen, „în prezent, ţara care are un cuvânt de spus este Spania (deţine preşedinţia rotativă semestrială a Consiliului UE - n.r.), deoarece Spania face ordinea de zi a dosarelor şi obţine unanimitatea", a declarat Auer.

După cum ştiţi, am fost în această postură în 2022 şi am făcut tot ce ne-a stat în putere. Ministrul (de Interne - n.r.) Gerald Darmanin a venit aici, cu FRONTEX, pentru a constata că zona de graniţă este una sigură. Mai important este că există multă presiune în ceea ce priveşte transportul de cereale. Transportul de cereale trebuie să aibă loc pe cale terestră şi pe Dunăre. Deci avem nevoie de România, cu atât mai mult în Schengen, în situaţia actuală", a mai spus ambasadoarea Franţei.

Interviul integral cu diplomatul francez aflat la final de mandat în România va fi difuzat joi de Agenţia Naţională de Presă Agerpres.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite