Olaf Scholz, vizită la Viena. Extinderea Schengen, pe lista discuțiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german, Olaf Scholz, ar urma să meargă într-o vizită oficială la Viena, pentru a discuta cu omologul austriac, Karl Nehammer, privind extinderea spațiului Schengen, potrivit publicației austriece Kleine Zeitung.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Cancelarul austriac Karl Nehammer a confirmat vizita omologului german, Olaf Scholz, relatează publicația austriacă Kleine Zeitung.

Sursa citată menționează însă că nu există încă o dată stabilită privind vizita, arătând că printre subiectele aflate pe lista discuțiilor va fi și extinderea spațiului Schengen, subiect neagreat de partea austriacă, în contextul în care cancelarul german susține primirea României în Schengen.

Întâlnire Ciolacu- Scholz 

La o întâlnire recentă cu premierul român, Marcel Ciolacu, șeful cancelariei de la Berlin, Olaf Scholz, a declarat, în legătură cu Austria, că Germania discută „în mod constant” cu partea austriacă privind aderarea în așteptare a României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Totodată, publicația citată a amintit că austriacul Karl Nehammer s-a referit din nou la controalele germane la granița cu Austria, fiind „gata să continue să lucreze la soluții pentru Schengen și apoi să pună capăt efectiv controalelor la frontiera germano-austriacă împreună cu Republica Federală”.

Germania susține România ca țara să fie membru cu drepturi depline la Spațiul Schengen”, a subliniat cancelarul Germaniei. 

Vom relua această poziție clară și în viitor. Discutăm cu colegii noștri din Europa, nu doar în discuții oficiale, ci și semi-oficiale. Din punct de vedere al viitorului, e corect ca România să adere la Schengen. Noi toți ne dorim ca România să fie membru al Schengen. Ține de principiul echității. România a îndeplinit condițiile tehnice”, a completat Scholz, fiind întrebat de demersul german pentru a oferi mai mult sprijin.

De altfel, Olaf Scholz a punctat faptul că România și Germamia sunt „parteneri fiabili” și s-a declarat optimist că va avea loc o colaborare aprofundată.

Potrivit cancelarului german, relațiile economice între cele două state sunt „îmbucurătoare”. Mai mult, „schimburile economice au ajuns la cifre record”, a completat liderul de la Berlin.

Din delegația oficială privind vizita în Germania, condusă de premierul Ciolacu, au făcut parte ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, deputatul Ovidiu Ganț, membru al Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, Victor Negrescu, europarlamentar și consilier onorific al prim-ministrului, reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite