Aeronavele militare rusești, vânate de ucraineni și în aer, dar și la sol VIDEO

0
Publicat:

Utilizând sisteme antiaeriene sau chiar drone, militarii ucraineni continuă să vâneze aeronavele de luptă ale fostei Armate Roșii. 

Elicopterele Ka-52 „Aligator” sunt tot mai des victimele ucrainenilor
Elicopterele Ka-52 „Aligator” sunt tot mai des victimele ucrainenilor

Una din ultimele victime este un elicopter de atac KA-52 Alligator, un adevărat arsenal zburător dotat inclusiv cu un tun de 30 de milimetri, care a fost distrus cu ajutorul sistemului antiaerian francez cu rază scurtă de acţiune Crotale, primit de militarii ucraineni în urmă cu ceva timp.

Pe de altă parte, conform imaginilor postate pe internet, o bază aeriană rusească a fost atacată cu drone, două bombardiere Tu-95 Bear fiind distruse şi două persoane rănite. Ucrainenii și rușii nu au confirmat atacul, dar dacă acesta este real, baza aeriană rusescă „Engels-2” este cea mai îndepărtată țintă atacată de ucraineni în Rusia.

Tu-95 Bear a fost cel mai de succes bombardier strategic sovietic, având durata de exploatare cea mai mare în perioada Războiului Rece. Este singurul bombardier strategic operațional echipat cu turbo-propulsoare. Palele elicelor, care se rotesc mai repede decât viteza sunetului, au făcut din avion una din cele mai zgomotoase aeronave militare de pe pământ, acesta putând fi auzit de către hidrofoanele submarinelor aflate în imersiune și de către sistemul SOSUS (Sound Surveillance System), o rețea de posturi de ascultare subacvatice ale Statelor Unite destinate să identifice submarinele sovietice care treceau prin zonă.

Tupolev Tu-95 Bear H

Tu-95 Bear, care poate lansa până la 15.000 de kilograme de încărcătură, incluzând rachetele Raduga Kh-20, Kh-22, Kh-26 și Kh-55/101/102, va rămâne în servciu cel puțin până în anul 2040.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite