Cum au doborât forţele ucrainene un elicopter rusesc ce valora 15 milioane de dolari cu o rachetă de 100 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elicopter rus prabusit harkov

Forţele ucrainene au celebrat doborârea unui elicopter rusesc Ka-52, în valoare de 15 milioane de dolari, utilizând un sistem de rachete de apărare aeriană care valorează doar 100 de dolari, notează LadBible.

Conform Ukrinform, Comandamentul operaţional „Est” a publicat pe Facebook amănunte despre prăbuşirea elicopterului care a avut loc în Harkov. 

Un ofiţer pe nume Yaroslav a spus: „Noaptea, elicopterele inamice au coborât foarte aproape de nivelul solului. S-au învârtit deasupra poziţiilor noastre, fără să ne permită nici măcar să ridicăm capul”. 

„Un soldat a tras două rachete asupra lor. Una a lovit o capcană termică, iar cealaltă a doborât un elicopter Ka-53. A căzut direct. Era păcat să folosim o rachetă „Stinger” pe el, aşa că am tras cu „Igla” obişnuit”. 

Unitatea militară afirmă că soldaţii au utilizat o rachetă „Igla”, care este un sistem de rachete sol-aer portabil ruso-sovietic şi costă 100 de dolari. 

Racheta „Stinger” costă circa 120.000 de dolari. 

În postarea publicată de Comandamentul operaţional „Est” mai scrie că „Ironia este că am doborât şurubelniţa aia rusească care valorează aproximativ 15 milioane de dolari pentru doar 100 de dolari plătiţi către Uniunea Sovietică”. 

Au fost publicate şi imagini de la locul prăbuşirii cu o dronă, fiindcă trupele ucrainene nu s-au putut apropia de zonă din cauza aşezării soldaţilor ruşi.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite